Het is onmogelijk om een exact aantal te geven van alle woorden die in de Engelse taal wordt gebruikt. Een organisatie genaamd de Global Language Monitor heeft echter na gedegen onderzoek een schatting gedaan die uitkwam op maar liefst 988.968 woorden. Hoewel er veel discussies zijn over welke woorden nu wel en niet mogen worden meegerekend, kunnen we het erover eens zijn dat het in ieder geval een heel groot aantal is.

Het is verrassend om te horen dat mensen die Engels als hun moedertaal hebben, slechts 7.500 woorden gebruiken voor 90% van hun gesproken en geschreven taal. Wie Engels wil leren zou er dus verstandig aan doen om allereerst deze woorden te leren.

Uitgeverij MacMillan

De uitgeverij MacMillan heeft onderzoek gedaan naar deze meest gebruikte woorden in de Engelse taal en een woordenboek opgesteld waar al deze, rood gemarkeerde, woorden verzameld zijn. Vervolgens hebben ze de verschillende woorden ook weer geclassificeerd naar de mate van gebruik. Zo komen de woorden met 1 ster redelijk vaak, die met 2 sterren nog vaker en de woorden met 3 sterren het vaakst.

MacMillan kan jou ook helpen als je je Engels wilt verbeteren. Zij hebben onlangs een Facebook pagina en Twitter account gelanceerd. Als je deze volgt zie je elke dag drie veelgebruikte woorden voorbijkomen. Op deze manier leer je via jouw eigen sociale media binnen een kleine 7 jaar alle belangrijke woorden. Naast de woorden geven ze je ook nog handige taaltips en advies. Het proberen waard dachten we zo!

Mocht je echter niet over de tijd beschikken om je Engels tot een professioneel niveau te tillen, dan bieden onze ervaren Engelse vertalers uitkomst.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.