Een beëdigde vertaling is een vertaling die rechtsgeldig is gemaakt en gewaarmerkt is door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is voor een bepaalde talencombinatie door een rechtbank beëdigd. De vertaler waarmerkt de vertaling door deze onlosmakelijk aan het origineel te bevestigen, te verklaren dat de vertaling correct en volledig is en deze verklaring te voorzien van een handtekening en stempel. Als gerenommeerd beëdigd vertaalbureau voorzien wij bedrijven van beëdigde vertalingen. Onze beëdigde vertalers hebben ruime ervaring met documenten vertalen binnen verschillende vakgebieden. Daarnaast verzorgen wij vertalingen naar bijna alle talen met een uitstekende kwaliteit en reactiesnelheid.

Wanneer is een beëdigde vertaling nodig?

Een dergelijke vertaling is nagenoeg alleen om juridische redenen vereist. Wij adviseren bij twijfel hierover bij de partij, die om de vertaling vraagt, te verifiëren of zo'n vertaling werkelijk nodig is. Wellicht is er bijvoorbeeld alleen een stempel van een gecertificeerd vertaalbureau nodig. Een beëdigde vertaling is geen garantie voor kwaliteit. Er zijn vele uitmuntende vertalers die ervoor gekozen hebben om zich niet te laten beëdigen. Wel is het zo dat een vertaler beëdigd wordt op grond van aantoonbare bekwaamheid en opleiding.

beëdigde vertalingen vertaalbureau perfect belgië
"Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in beëdigde en juridische vertalingen."
Bert Visser – Vertaler

Legalisatie van een beëdigde vertaling

Het kan, o.a. in het internationale rechtsverkeer, voorkomen dat een beëdigde vertaling ook nog eens gelegaliseerd moet worden door de rechtbank. Dit om de geldigheid van de vertaling te benadrukken. Het legaliseren van een beëdigde vertaling is een ingewikkelde en ietwat omslachtige procedure. Om deze reden sluiten steeds meer landen zich aan bij het Legalisatieverdrag. Dit verdrag is inmiddels door negentig landen officieel goedgekeurd. Dit verdrag zorgt ervoor dat een korte verklaring van de griffier van de betrokken rechtbank voldoende is voor de rechtsgeldigheid van een beëdigde vertaling. Deze verklaring wordt apostille genoemd.

Werkwijze van ons beëdigd vertaalbureau

Voor het uitvoeren van de vertaling hebben wij een kopie van het originele document nodig, omdat de vertaling aan een kopie van het originele document wordt gehecht. Een beëdigde vertaling maken wij volgens het onderstaande stappenplan. In overleg kunnen we hiervan afwijken.

- Wij maken een offerte op basis van het document (ingescande versie of tekst in Word) met een vaste prijs en levertijd
- Je stuurt ons een kopie van het origineel
- Je ontvangt de beëdigde vertaling per post samen met de factuur

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor beëdigde vertalingen van onder andere:

  • Akten
  • Bewijsstukken in rechtszaken
  • Getuigschriften
  • Testamenten
  • Statuten
  • Bankgaranties
  • Octrooien

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw beëdigde vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw beëdigde vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.