Beëdigde vertalingen

Een beëdigde vertaling is een vertaling die rechtsgeldig is gemaakt en gewaarmerkt is door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is voor een bepaalde talencombinatie door een rechtbank beëdigd. De vertaler waarmerkt de vertaling door deze onlosmakelijk aan het origineel te bevestigen, te verklaren dat de vertaling correct en volledig is en deze verklaring te voorzien van een handtekening en stempel. Als gerenommeerd beëdigd vertaalbureau voorzien wij bedrijven van beëdigde vertalingen. Onze beëdigde vertalers hebben ruime ervaring met documenten vertalen binnen verschillende vakgebieden. Daarnaast verzorgen wij vertalingen naar bijna alle talen met een uitstekende kwaliteit en reactiesnelheid.

Wanneer is een beëdigde vertaling nodig?

Een dergelijke vertaling is nagenoeg alleen om juridische redenen vereist. Wij adviseren bij twijfel hierover bij de partij, die om de vertaling vraagt, te verifiëren of zo'n vertaling werkelijk nodig is. Wellicht is er bijvoorbeeld alleen een stempel van een gecertificeerd vertaalbureau nodig. Een vertaler wordt beëdigd op grond van aantoonbare bekwaamheid en opleiding.

“Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in beëdigde en juridische vertalingen. ”

Bert
Vertaler
beëdigde vertaling

Legalisatie van een beëdigde vertaling

Het kan, o.a. in het internationale rechtsverkeer, voorkomen dat een beëdigde vertaling ook nog eens gelegaliseerd moet worden door de rechtbank. Dit om de geldigheid van de vertaling te benadrukken. Het legaliseren van een beëdigde vertaling is een ingewikkelde en ietwat omslachtige procedure. Om deze reden sluiten steeds meer landen zich aan bij het Legalisatieverdrag. Dit verdrag is inmiddels door negentig landen officieel goedgekeurd. Dit verdrag zorgt ervoor dat een korte verklaring van de griffier van de betrokken rechtbank voldoende is voor de rechtsgeldigheid van een beëdigde vertaling. Deze verklaring wordt apostille genoemd.

Werkwijze van ons beëdigd vertaalbureau

Voor het uitvoeren van de vertaling hebben wij een kopie van het originele document nodig, omdat de vertaling aan een kopie van het originele document wordt gehecht. Een beëdigde vertaling maken wij volgens het onderstaande stappenplan. In overleg kunnen we hiervan afwijken.

- Wij maken een offerte op basis van het document (ingescande versie of tekst in Word) met een vaste prijs en levertijd
- Je stuurt ons een kopie van het origineel
- Je ontvangt de beëdigde vertaling per post samen met de factuur

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor beëdigde vertalingen van onder andere:

  • Akten
  • Bewijsstukken in rechtszaken
  • Getuigschriften
  • Testamenten
  • Statuten
  • Bankgaranties
  • Octrooien

Wij helpen je graag met jouw beëdigde vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen >
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 505 beoordelingen
Alles verliep heel vlot en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed.
Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referentie vertaalbureau universiteit gent wit

Wij vertalen met veel plezier en aandacht voor deze klanten

Zalando

"Aan de hand van een perfecte eerste proefvertaling kregen wij direct vertrouwen. Persoonlijk hebben wij de stijl van de vertaling besproken. Er is een terminologielijst opgesteld en deze is perfect aangehouden."

Elseline Tolhoek

Universiteit Gent

Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.

Marlies De Coninck

Samsung

Ik kan er heel kort over zijn: dit vertaalbureau doet haar naam eer aan. Sterke punten: Snelheid, duidelijk online proces.

Hans Olivier

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie >
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Onze werkwijze om tot een perfecte vertaling te komen

De weg naar de perfecte vertaling laat onze werkwijze zien. Deze heeft gezorgd voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding, uitstekende beoordelingen en vele tevreden klanten. Elke vertaalopdracht doorloopt een aantal stappen:

Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

We ontvangen je teksten, wensen en sturen een passend voorstel.
Revisie en oplevering

Revisie en oplevering

De revisor reviseert de vertaling en wij leveren jou de vertaling.
Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie

Ook na de levering blijf je verzekerd van onze kwaliteitsgarantie.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen >

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek hier vast wie we zijn

Ons team bestaat uit native vertalers en mensen met verschillende expertises en achtergronden. We begrijpen jouw invalshoek en we vullen elkaar goed aan, waardoor we je met bijna elke vertaalopdracht kunnen helpen.
Ontmoet de mensen in ons team >