Wij vertalen dagelijks naar de onderstaande talen. Per jaar verzorgen wij meer dan 20.000 vertalingen en hebben hierdoor ook ervaring (echter niet dagelijks) met de minder gangbare talen. Als de gewenste taal er niet tussen staat kan je contact met ons opnemen zodat we je verder kunnen helpen.

Arabisch vertaalbureau

Arabisch

Naar taalpagina

Arabisch wordt over de gehele wereld gesproken en wordt gezien als de moedertaal van de islamitische wereld.

Azerbeidzjaans vertaalbureau

Azerbeidzjaans

Naar taalpagina

Azerbeidzjaans wordt door 23-30 miljoen mensen, naast in Azerbeidzjaan, ook gesproken in o.a. Iran, Turkije en Irak.

Bosnisch vertaalbureau

Bosnisch

Naar taalpagina

De Bosnische taal wordt voornamelijk in Bosnië en Herzegovina gebruikt.

Bulgaars vertaalbureau

Bulgaars

Naar taalpagina

Het aantal mensen dat de Bulgaarse taal spreekt wordt geschat op 9 miljoen. De taal wordt voornamelijk in Bulgarije gebruikt.

Chinees vertaalbureau

Chinees

Naar taalpagina

Chinees is een verzamelnaam voor een grotere groep talen. Met Chinees wordt vaak het Mandarijn bedoeld.

Deens vertaalbureau

Deens

Naar taalpagina

De Deense taal wordt door ongeveer 6 miljoen mensen gesproken en het is de officiële taal van Denemarken.

Duits vertaalbureau

Duits

Naar taalpagina

Het Duits is de officiële taal van Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein en heeft ongeveer 120 miljoen moedertaalsprekers.

Brits engels vertaalbureau

Engels

Naar taalpagina

Het Brits-Engels is de verzamelnaam voor de varianten Engels die worden gesproken in het Verenigd Koninkrijk.

Ests vertaalbureau

Ests

Naar taalpagina

Het Estisch is met haar 1 miljoen sprekers één van de 'kleinste' talen van Europa. Het Estisch wordt gesproken in Estland en heeft veel gelijkenissen met het Fins.

Filipijns vertaalbureau

Filipijns

Naar taalpagina

Filipijns is de officiële taal van de Filipijnen en wordt gesproken door ongeveer 25 miljoen mensen. Daarnaast zijn er 60 miljoen mensen die het spreken als tweede taal.

Fins vertaalbureau

Fins

Naar taalpagina

De Finse taal heeft ongeveer 6 miljoen miljoen sprekers, waarvan een groot deel in Finland. Het Fins heeft drie verschillende dialecten.

Frans vertaalbureau

Frans

Naar taalpagina

Met 115 miljoen moedertaalsprekers en 85 miljoen niet-moedertaalsprekers is het Frans één van de grootste talen ter wereld. Het Frans wordt in meer dan 30 landen erkend als officiële taal.

Fries vertaalbureau

Fries

Naar taalpagina

Fries is, naast het Nederlands, de officiële taal van de provincie Friesland. Het wordt gesproken door ruim 400.000 mensen.

Grieks vertaalbureau

Grieks

Naar taalpagina

De Griekse taal wordt als officiële taal erkend in Griekenland en Cyprus. Naast het Grieks, is het Turks ook een officiële taal in Cyprus.

Hebreeuws vertaalbureau

Hebreeuws

Naar taalpagina

Het Hebreeuws wordt gesproken in Israël en in Joodse gemeenschappen verdeeld over de hele wereld. In totaal heeft het Hebreeuws ongeveer 8,5 miljoen sprekers.

Hongaars vertaalbureau

Hongaars

Naar taalpagina

Is de officiële taal van Hongarije en heeft nu in totaal ongeveer 14,5 miljoen sprekers, waarvan 9,9 miljoen in Hongarije.

Ijslands vertaalbureau

IJslands

Naar taalpagina

Het IJslands is een Germaanse taal met bijna 320.000 sprekers. Vanzelfsprekend is het de officiële gesproken taal van IJsland.

Indonesisch vertaalbureau

Indonesisch

Naar taalpagina

De officiële taal van Indonesië is het Indonesisch. Volgens schattingen zijn er tussen de 140 en 200 miljoen sprekers.

Italiaans vertaalbureau

Italiaans

Naar taalpagina

Het Italiaans is de officiële taal in Italië, San Marino, Vaticaanstad en Zwitserland en wordt gesproken door ongeveer 57 miljoen mensen.

Japans vertaalbureau

Japans

Naar taalpagina

Het Japans is niet alleen de officiële voertaal in Japan, maar ook in een land genaamd Paloa. Paloa bevindt zich in het continent Oceanië. In totaal zijn er ongeveer 130 miljoen sprekers van de Japanse taal.

Koreaans vertaalbureau

Koreaans

Naar taalpagina

In Noord-Korea en Zuid-Korea wordt het Koreaans als officiële taal gevoerd. Daarnaast wordt het Koreaans ook gesproken door grote groepen in Amerika, Canada en Japan.

Kroatisch vertaalbureau

Kroatisch

Naar taalpagina

In Kroatië is het Kroatisch de officiële taal, echter wordt de taal ook in grote groepen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland gesproken. In totaal zijn er ongeveer 5,5 miljoen moedertaalsprekers.

Lets vertaalbureau

Lets

Naar taalpagina

Het Lets is de officiële taal van Letland en valt met haar 2 miljoen sprekers buiten de top 100 meest gesproken talen in de wereld.

Litouws vertaalbureau

Litouws

Naar taalpagina

Met haar 4,5 miljoen moedertaalsprekers is het Litouws de officiële taal van het land Litouwen. Het Litouws wordt ook in omliggende landen van Litouwen gesproken.

Macedonisch vertaalbureau

Macedonisch

Naar taalpagina

Het Macedonisch is een Slavische taal dat gesproken wordt in Macedonië. Er zijn ruim 2 miljoen mensen die deze, nauw aan het Bulgaars verwante, taal spreken.

Maltees vertaalbureau

Maltees

Naar taalpagina

De taal die op Malta gesproken is het Maltees. Er zijn ruim 500.000 sprekers van deze Semitische taal.

Nederlands vertaalbureau

Nederlands

Naar taalpagina

Het Nederlands wordt wereldwijd door ongeveer 28 miljoen mensen gesproken, waarvan 23 miljoen mensen het Nederlands als moedertaal hebben. Nederlands is de officiële taal van Nederland maar wordt bijvoorbeeld ook in België en Curaçao gesproken.

Noors vertaalbureau

Noors

Naar taalpagina

Als één van vijf Scandinavische talen is het Noors de officiële taal van Noorwegen. Het Noors heeft in totaal ruim 4,5 miljoen sprekers.

Oekraiens vertaalbureau

Oekraïens

Naar taalpagina

Met 39 miljoen sprekers is het Oekraïens een relatief grote taal. De Oekraïense taal wordt gesproken in Oekraïne en Transnistrië (een onafhankelijke dwergstaat).

Pools vertaalbureau

Pools

Naar taalpagina

Het Pools heeft ongeveer 40 miljoen sprekers. Het is de officiële taal van Polen maar wordt ook relatief veel gesproken in Wit-Rusland, Oekraïene, Tsjechië en Litouwen.

Portugees vertaalbureau

Portugees

Naar taalpagina

De Portugese taal staat met 250 miljoen sprekers wereldwijd gezien op nummer zes in de top tien meest gesproken talen. Naast Portugal wordt de taal ook gebruikt in bijvoorbeeld Brazilië en Angola.

Roemeens vertaalbureau

Roemeens

Naar taalpagina

De schatting is dat ongeveer 25 miljoen mensen de Roemeense taal als moedertaal hebben. Hiermee komt het Roemeens wereldwijd op rang 36, de taal wordt naast Roemenië ook o.a. in Moldavië en Rusland gesproken.

Russisch vertaalbureau

Russisch

Naar taalpagina

Het Russisch is net als het Portugees ook in de top tien te vinden van meest gesproken talen ter wereld. Het Russisch is niet alleen de officiële taal in Rusland maar ook in bijvoorbeeld Kazachstan en Wit-Rusland.

Servisch vertaalbureau

Servisch

Naar taalpagina

De Servische taal heeft volgens de schattingen 12 miljoen sprekers en wordt als officiële taal gebruikt in de landen Servië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina.

Sloveens vertaalbureau

Sloveens

Naar taalpagina

De officiële taal van Slovenië is het Sloveens en wordt gesproken door ruim 2,2 miljoen mensen. Naast Slovenië wordt de Sloveense taal ook in Oostenrijk en Italië gebruikt.

Slowaaks vertaalbureau

Slowaaks

Naar taalpagina

Het Slowaaks wordt wereldwijd door 6 miljoen mensen gesproken en is de officiële taal van Slowakije. Daarnaast wordt de taal ook gesproken Tsjechië, Hongarije en enkele andere landen.

Spaans vertaalbureau

Spaans

Naar taalpagina

De Spaanse taal is de op één na grootste taal van de wereld. Het is de officiële taal van Spanje en kent vele dialecten. De meeste Spaanssprekenden bevinden zich in Latijns-Amerika.

Thais vertaalbureau

Thai

Naar taalpagina

Het Thai wordt door meer dan 60 miljoen mensen gesproken en is enkel de officiële taal van Thailand.

Tjechisch vertaalbureau

Tsjechisch

Naar taalpagina

Met 12 miljoen sprekers bevindt het Tsjechisch zich wereldwijd op plek 66 van de meest gesproken talen. Naast Tsjechië, wordt de taal ook gebruikt in Oostenrijk, Duitsland en Slowakije.

Turks vertaalbureau

Turks

Naar taalpagina

Het Turks is een zeer grote taal die in meerdere landen wordt gesproken. Naast de officiële taal van Turkije wordt het Turks ook gebruikt in Cyprus, Kosovo, Roemenië en Macedonië.

Vietnamees vertaalbureau

Vietnamees

Naar taalpagina

Het Vietnamees is de officiële taal van Vietnam. Met ruim 70 miljoen sprekers is het Vietnamees een redelijk veelgesproken taal (plek 14 meest gesproken talen).

Vlaams vertaalbureau

Vlaams

Naar taalpagina

In het noordelijke deel van België wordt Belgisch-Nederlands (Vlaams) gesproken. Er zijn naar schatting ruim 6 miljoen sprekers.

Waals vertaalbureau

Waals

Naar taalpagina

Waals (of Belgisch-Frans) wordt gesproken door ruim een half miljoen mensen in Zuid-België.

Zweeds vertaalbureau

Zweeds

Naar taalpagina

De laatste Scandinavische taal in dit overzicht wordt gesproken door meer dan 9 miljoen mensen. Het is de officiële taal van Zweden en wordt ook breed gedragen in Finland.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 733 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.