Erkend Koreaans vertaalbureau met ruime ervaring

Dankzij de opkomende economie, doen steeds meer mensen zaken met Koreaanse ondernemingen. Het is daarbij dan ook erg handig om belangrijke documenten zoals contracten en algemene voorwaarden te laten vertalen door een Koreaans vertaalbureau. Misverstanden worden daarmee vermeden, wat een goede zakenrelatie alleen maar ten goede komt.

Noord- en Zuid-Koreaans

Het Koreaans is de officiële taal van zowel Noord- en Zuid-Korea en wordt gesproken door ongeveer 80 miljoen mensen. Het wordt geschreven in een schrift dat Hangul heet. Het is een fonetisch schrift; elke klank een eigen teken heeft.

Er zijn 7 officiële Koreaanse dialecten, verdeeld over Noord- en Zuid-Korea. Het dialect dat in Seoul wordt gesproken, wordt gezien als het officiële dialect van Zuid-Korea. Het verschil tussen de Noord- en Zuid-Koreaanse dialecten is behoorlijk groot. De verschillen zitten in de uitspraak, spelling, grammatica en vocabulaire.

Native speakers

De Koreaanse dialecten verschillen erg van elkaar. Maar het Koreaans is ook heel anders dan het Nederlands. Zowel het schrift als de grammatica is anders. Het is dan ook belangrijk dat iemand die van en naar het Koreaans vertaalt deze verschillen begrijpt en hier rekening mee kan houden. Daarom werken wij alleen met native speaker vertalers. Deze native speakers zijn geboren en getogen in Korea en begrijpen de taal en de cultuur. Hier maken onze vertalers gebruik van. Zij vertalen niet letterlijk; dit zou de boodschap niet ten goede komen. In plaats daarvan schrijven zij documenten in de doeltaal, waarbij zij rekening houden met de cultuur en gewoontes van je doelgroep. Daarnaast is ook de tone-of-voice van je doelgroep van belang.

 

“Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen het optimale kunnen bereiken.”

Ellen
Projectmanager
certificaat vertalen

Gecertificeerd Koreaans vertaalbureau

Als een van de weinige Koreaans vertaalbureau’s in Nederland zijn wij zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd. Deze certificeringen hebben als doel om zowel de klanttevredenheid te waarborgen als de kwaliteit van onze vertalingen zo optimaal mogelijk te houden. 98% van onze klanten raadt ons aan. Wij zijn het voordeligste gecertificeerde vertaalbureau van Nederland.

Koreaans vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Koreaans onmisbaar is, spreekt voor zich. In 2018 vertaalden wij meer dan 50 bestanden van en naar het Koreaans. Onze Koreaanse vertalers kunnen voor jou van en naar het Koreaans vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al bijna tien jaar kwalitatieve Koreaanse vertalingen. Laat daarom je documenten door een Koreaans vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Koreaans – Nederlands, Nederlands – Koreaans, Duits – Koreaans, Koreaans - Duits en Frans – Koreaans zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Koreaanse vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse akte vertalen naar het Koreaans? Wij helpen je graag verder!