Portugees vertaalbureau met ruime ervaring

Als je regelmatig actief bent op de Portugese of Braziliaanse markt of communiceert met Portugees sprekende doelgroepen, zal je vaak teksten van en naar het Portugees moeten vertalen. Wij doen dit dagelijks omdat diverse vaste klanten van ons actief zijn in Brazilië en Portugal. Voor Portugese vertalingen kan een Portugees vertaalbureau uitkomst bieden.

De Portugese taal en Brazilië

Portugees wordt door circa 230 miljoen mensen wereldwijd gesproken, waarvan er ongeveer 210 miljoen native speakers zijn. Portugees is een officiële taal in de Europese unie en wordt gesproken in de landen die samen de Gemeenschap van Portugees-sprekende landen vormen. Brazilië is een van die landen waar Portugees wordt gesproken, maar het Portugees in Brazilië wijkt af van het Portugees dat gesproken wordt in andere landen. De Braziliaanse variant op Portugees wordt Braziliaans-Portugees genoemd en het Portugees dat in Portugal gesproken wordt is voor Brazilianen moeilijk te verstaan. De spelling van de Portugese taal wordt in alle Portugeessprekende landen hetzelfde toegepast, hoewel men hier in Portugal soms van afwijkt.

Native Portugese vertalers

Portugees en Braziliaans(-Portugees) zijn dus twee verschillende talen en als Portugees vertaalbureau kunnen wij jou voorzien van zowel Portugese als Braziliaans-Portugese vertalingen. Vertaalbureau Perfect laat vertalingen uitsluitend uitvoeren door ervaren native vertalers die hoog zijn opgeleid in de Portugese taal en cultuur.

Je kunt bij ons terecht voor alle soorten Portugese vertalingen, van een simpel document tot een complexe technische vertaling.

“Ik vind het belangrijk om goed met de klant mee te denken, zodat we samen het optimale kunnen bereiken.”

Ellen
Projectmanager
Portugees vertaalbureau

Gecertificeerd Portugees vertaalbureau

Vertaalbureau Perfect is als één van de weinige vertaalbureaus in Nederland zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd. Dit betekent dat alle vertalingen nauwkeurig worden gecontroleerd door ervaren revisors en voldoen aan strenge kwaliteitseisen conform de ISO-9001 en ISO-17100 kwaliteitsrichtlijnen. De ISO-9001 norm is erop gericht om onze klanttevredenheid continu te verhogen. De ISO-17100 norm stelt meer eisen aan het vertaalproces en het ervaringsniveau van onze vertalers. Je bent daarom bij ons verzekerd van kwalitatief hoogwaardige vertalingen en van vertalingen met gevoel voor de Portugese of Braziliaanse cultuur.

Wij zijn tevens een gecertificeerd Spaans vertaalbureau, dus ook voor Spaanse vertalingen ben je bij ons aan het juiste adres!

Portugees vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Portugees onmisbaar is, spreekt voor zich. In 2018 vertaalden wij meer dan 450 bestanden van en naar het Portugees. Onze Portugese vertalers kunnen voor jou van en naar het Portugees vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al bijna tien jaar kwalitatieve Portugese vertalingen. Laat daarom je documenten door een Portugees vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Portugees – Nederlands, Nederlands – Portugees, Duits – Portugees, Portugees - Duits en Frans – Portugees zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Portugese vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse marketing teksten vertalen naar het Portugees? Wij helpen je graag verder!