Erkend gecertificeerd vertaalbureau

Door een gecertificeerd vertaalbureau vertaalde marketingteksten zoals brochures zorgen vaak voor een eerste goede indruk van een organisatie. Een slechte vertaling brengt bij de lezer al snel negatieve associaties naar boven. Bij technische, juridische en medische vertalingen kan een slechte vertaling tot een verkeerde interpretatie van de inhoud leiden, met alle gevolgen van dien. Vertaalbureau Perfect is één van de weinige erkende gecertificeerde vertaalbureaus in Nederland die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn.

Kwaliteitsgarantie

Wij garanderen een correcte vertaling volgens de briefing. Mocht de vertaling toch niet voldoen, dan kan deze tot 30 dagen na levering kosteloos​ worden aangepast​. Verzoeken tot stilistische aanpassingen kunnen in overleg in behandeling worden genomen, maar hier geldt:​ voorkomen is beter dan genezen. Geef daarom bij de offerteaanvraag voorkeuren aan voor wat betreft de "tone of voice", specifieke terminologie of overige wensen. Onze projectmanagers denken graag mee bij het opstellen van de juiste briefing.

ISO-9001 en ISO-17100 gecertificeerd vertaalbureau

Het voornaamste doel van de ISO-9001 norm is het continu verhogen van de klanttevredenheid. Er dient een kwaliteitsbeleid ontwikkeld te worden dat wordt nageleefd in de praktijk. Door dit systeem toe te passen leren we elke dag bij en verbeteren we ons continu. Het voornaamste doel van de ISO-17100 norm is om de kwaliteit van de vertalingen te waarborgen. In de praktijk beschikken alleen erkende vertaalbureaus over deze norm. De norm verplicht bijvoorbeeld de revisie (tweede controle) van de vertaalde tekst. Daarnaast dient de vertaling volgens de overeenkomst opgeleverd te worden. De overige specifieke eisen hebben betrekking op de inzet en opleiding van vertalers, kwaliteitszorg, projectbeheer en contracten. De ISO-17100 stelt tevens hoge eisen aan het proces en beveiliging van (projectgerelateerde) informatie die wordt verstrekt door de klant.

Wij zijn ook ISO-gecertificeerd voor post-editing

Wij bieden je de zekerheid van een kwalitatieve machinevertaling met post-editing. Vertaalbureau Perfect is namelijk een van de weinige vertaalbureaus in Nederland met een ISO-certificaat speciaal voor het post-editen van machinevertalingen, namelijk de ISO-18587 norm. Deze kwaliteitsnorm stelt strenge eisen aan de kwaliteit van de post-editing vertaling, maar ook aan ons zelf als vertaalbureau. Daarnaast zullen wij altijd advies geven als de aard van de tekst niet geschikt is voor post-editing.

Vraag een proefvertaling aan of bekijk de voorbeeldvertalingen

Vertalen is een dienst waarbij het als klant lastig is in te schatten hoe het eindproduct eruit komt te zien. Om meer inzicht te geven hebben wij als erkend gecertificeerd vertaalbureau in samenwerking met onze klanten een aantal voorbeeldvertalingen beschikbaar gesteld. Het is ook mogelijk om een vrijblijvende proefvertaling te laten maken. Als je hiervoor contact met ons opneemt helpen onze projectmanagers je graag verder.

Voorbeeldvertalingen:
EngelsBrontekstDoeltekst
DuitsBrontekstDoeltekst
FransBrontekstDoeltekst
SpaansBrontekstDoeltekst

VViN en Fenedex lidmaatschap

Wij zijn ook actief binnen verschillende brancheorganisaties. Het doel van onze lidmaatschappen is zowel het delen als het vergaren van kennis om de branche en ons vertaalbureau te blijven verbeteren. Vertaalbureau Perfect is volwaardig lid van de VViN (voorheen ATA). De Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland is de brancheorganisatie voor vertaalbureaus gericht op kwaliteit, zorgvuldigheid en kennisdeling binnen de vertaalbranche. Fenedex is een vereniging van Nederlandse exporteurs en andere internationaal opererende ondernemingen. De organisatie brengt kennis en ervaring bij elkaar en verrijkt deze. Om kennis te delen en de Nederlandse export te ondersteunen zijn wij lid van dit netwerk.

B the Change - een globale beweging Vertaalbureau Perfect België

B the Change - een globale beweging

Wij denken dat de B Corp-beweging een goed voorbeeld is van hoe globalisering een positieve bijdrage kan leveren. Sinds 2021 zijn wij officieel een B Corp. B Corps streven naar een wereldwijde cultuurverandering om succes in het bedrijfsleven opnieuw te definiëren en een duurzame economie te creëren. Wij dragen daar graag aan bij.

Meer over onze B Corp certificering
Sv G Connect

Sam van Gentevoort
Teamcoach Strategy

Ik geloof dat organisaties meer impact kunnen maken als ze in harmonie zijn met hun omgeving en zichzelf. B Corp helpt ons hierop te reflecteren en waar nodig actie te ondernemen.

Wat is een B Corp?

Om een B Corp te worden dient een uitgebreide audit behaald te worden op het gebied van bedrijfsvoering, milieu, medewerkers, klanten en community. Wereldwijd zijn er ruim 3600 B Corps in meer dan 65 landen. Voorbeelden zijn Patagonia, Ben & Jerry's, The Body Shop, Dopper en Triodos Bank. Met de B Corp status laat een bedrijf zien commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol te kunnen combineren. Door niet alleen winst, maar ook de mens en milieu voorop te zetten. “Using business as a force for good".

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 733 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.