Thai vertaalbureau met ruime ervaring

Mocht je veel zaken doen in Thailand, dan zal je vaak teksten van en naar het Thai moeten vertalen. Hierbij is het belangrijk dat de boodschap op de juiste manier wordt overgebracht. Onze kennis en jarenlange ervaring als Thai vertaalbureau zorgt ervoor dat wij voor jou de taalbarrières doorbreken.

Thai vertalingen

De taal heet officieel Thai. Thais, zoals de meeste mensen de taal noemen, is eigenlijk een bijvoeglijk naamwoord en wordt gebruikt om iets te omschrijven dat uit Thailand komt.

De taal verschilt enorm van westerse talen. Het Thai gebruikt geen hoofdletters. Daarnaast worden alle woorden van een zin aan elkaar geschreven. Het eind van de zin wordt gemarkeerd met een spatie. Het verband tussen woorden wordt aangegeven door de volgorde van deze woorden, en niet een vormverandering zoals wij gewend zijn.

Het Thai heeft vijf verschillende vocabulaires;

  • het koninklijk Thai, wat betrekking heeft op het koningshuis;
  • het sacraal Thai, de religieuze vocabulaire;
  • het retorisch Thai, dat bedoeld is voor toespraken;
  • het geschreven Thai, het officiële Thai;
  • het informele, gesproken Thai, zonder beleefdheidsvormen.

Native speaker Thai vertalers

Thai is een ingewikkelde taal. Daarom is het van belang dat jouw documenten door native speakers worden vertaald. Vertalers die rekening houden met je doelgroep, de ingewikkelde taal en de Thaise cultuur.

Onze vertalers zijn hoogopgeleid en gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Ze hebben ervaring in verschillende branches. Wij hebben juridische vertalers voor algemene voorwaarden, marketingvertalers voor websites. Als onze vertalers iets niet helemaal begrijpen in een tekst, dan krijgen zij ondersteuning van hun collega’s. Hierdoor kun je er zeker van zin dat je vertaling kwalitatief hoogwaardig is.

thai vertalingen vertaalbureau perfect belgië
"Door middel van onze deskundigheid, snelheid en eerlijkheid zijn wij voor veel bedrijven de betrouwbare partner."
Ellen Oude Griep – Projectmanager

Gecertificeerd Thai vertaalbureau

Wij zijn een van de weinige vertaalbureaus met zowel de ISO-9001 als ISO-17100 certificering. Hierdoor voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen. Jouw vertaling wordt altijd door een ervaren Thai revisor nagekeken, waardoor je verzekerd bent van een vertaling van hoogstaande kwaliteit.

Heb je een vertaling nodig in een andere Aziatische taal? Wij verzorgen naast het Thai ook Japanse, Chinese en Koreaanse vertalingen.

Thai vertalen

Dat voor ons als vertaalbureau Thai onmisbaar is, spreekt voor zich. Onze Thai vertalers kunnen voor jou van en naar het Thai vertalen met een geweldige kwaliteit. Wij leveren al ruim tien jaar kwalitatieve Thaise vertalingen. Laat daarom je documenten door een Thai vertaler vertalen bij Vertaalbureau Perfect.

Veelvoorkomende talencombinaties

Thai – Nederlands, Nederlands – Thai, Duits – Thai, Thai - Duits en Engels – Thai zijn de meest voorkomende talencombinaties die onze Thai vertalers dagelijks tegenkomen.

Wil je bijvoorbeeld je Nederlandse akte vertalen naar het Thai? Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen bij Thai vertalingen

Een gecertificeerde of beëdigde Thai vertaling is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze persoon staat ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers en is beëdigd door de rechtbank, waardoor een vertaling altijd rechtsgeldig is.

Meer over beëdigde vertalingen →

De ISO-9001 norm heeft als doel om de klanttevredenheid continu te verhogen, terwijl het doel van de ISO-17100 norm is is om de kwaliteit van de Thai vertalingen te waarborgen. Door de laatstgenoemde norm ben je bovendien verzekerd van een revisie van de vertaalde tekst.

Meer over onze certificeringen →

Je stuurt jouw teksten in naar Vertaalbureau Perfect en geeft vertaalwensen door, waarna wij jouw aanvraag bestuderen en de beste native vertaler zoeken. Vervolgens ontvang je een offerte. Na akkoord starten wij direct met vertalen. Voordat wij de vertaling naar jou mailen, wordt hij eerst gereviseerd.

Meer over onze werkwijze →

Vertaalbureau Perfect kan verschillende soorten teksten voor je vertalen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor het vertalen van handleidingen, algemene voorwaarden en brochures. Daarnaast vertalen wij ook blogs, webshops en websites.

Meer over onze diensten →

De basisprijs is het aantal woorden te vermenigvuldigen met het tarief per woord. Daarnaast hangen de prijzen van een Thai vertaling af van een aantal factoren. Vertaalbureau Perfect heeft drie vertaaloplossingen met verschillende prijsstellingen waaruit gekozen kan worden; Economy, Excellent en Express. Deze hebben elk verschillende prijzen per woord en verschillende voordelen, waaronder levertijd en soort revisie. Vandaar dat de prijzen van een Thai vertaling per situatie verschillen.

Meer over onze prijzen →

Er wordt een vertaalgeheugen opgebouwd. Dit betekent dat er bij vergelijkbare vervolgopdrachten de eerder vertaalde woorden in mindering gebracht worden. Ook wordt er gekeken naar eventuele herhaaldelijke segmenten in de brontekst zelf. Dit is kostentechnisch natuurlijk aantrekkelijk maar ook komt dit de kwaliteit ten goede. Door het opnieuw overnemen van al vertaalde woorden en zinnen worden vertalingen consistent vertaald.

Wij leveren topkwaliteit Thai vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw Thai vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw Thai vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.