Een nauwkeurige financiële vertaling

Financiële documenten zijn over het algemeen specialistische teksten. Dit maakt het vertalen van deze documenten complexer dan andere vertalingen. Hiernaast dient een financiële vertaling zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden, zodat de juiste context behouden wordt en er geen ruimte is voor misinterpretaties. Voor onze vaste klanten uit de financiële sector verzorgen wij met regelmaat financiële vertalingen; van kwartaal- en halfjaarberichten tot pensioenvoorstellen en van financiële regelgevingen tot verzekeringspolissen.

Veel expertise op het gebied van een financiële vertaling

Als financieel vertaalbureau verzorgen wij dagelijks financiële vertalingen voor onze gerenommeerde klanten. Onze inhouse vertalers kunnen daarom de kwaliteit bewaken en goed met je meedenken mocht er een vraag zijn over de vertaling. Eén van de meest voorkomende vertalingen bij onze klanten uit de financiële sector is het vertalen van jaarverslagen. Deze jaarverslagen dienen vertaald te worden conform de IFRS (International Financial Reporting Standards). Dit is een boekhoudkundige standaard voor jaarverslagen van bedrijven. Hiernaast vertalen wij regelmatig onderstaande financiële documenten:

- fiscale rapportages
- financiële bedrijfsadviezen
- douanedocumenten
- pensioenregelingen
- financiële folders en brochures
- verzekeringspolissen

ISO-9001 en ISO-17100 gecertificeerd en vertrouwelijk

Het gros van de financiele documenten die wij vertalen zijn vertrouwelijk. Op elke vertaling die wij maken is daarom een geheimhoudingsverklaring van toepassing. Deze is opgenomen in onze Algemene Voorwaarden. Indien gewenst is het ook mogelijk dat we een door de klant opgestelde geheimhoudingsverklaring tekenen. Hiernaast is de kwaliteit van uw vertaling van essentieel belang. Om de objectiviteit te bewaken worden financiële documenten vaak één-op-één vertaald. Als financieel vertaalbureau zijn wij ISO-17100 en ISO-9001 gecertificeerd. Deze normen verplichten ons om met ervaren financiele vertalers samen te werken en elke vertaling te laten controleren door een ervaren revisor. Door deze werkwijze ben je verzekerd van een hoogwaardige financiële vertaling die zowel correct als begrijpelijk is.