Secuur een CSV bestand vertalen

Bij Vertaalbureau Perfect hebben wij ruime ervaring met het vertalen van CSV bestanden. Deze bestanden vertalen wij voornamelijk voor bedrijven met vestigingen in het buitenland. CSV staat voor comma-separated values. Een CSV bestand is een database waarin alleen tekstgegevens staan. Zoals de naam al zegt, worden de waarden gescheiden door komma’s.

Nauwkeurig een CSV bestand vertalen

Een CSV bestand wordt gebruikt door bedrijven om onder andere logboeken, gegevens van firewalls en tabellen met transacties op te slaan. Het is daarom uiteraard van belang dat een vertaling uiterst secuur wordt uitgevoerd. De gegevens in een CSV zijn erg gevoelig voor fouten. Laat daarom een CSV bestand vertalen door het erkende en gecertificeerde Vertaalbureau Perfect.

Wij weten wat belangrijk is bij het vertalen van een CSV

Een CSV bestand vertalen doe je niet zomaar. Hoewel er geen mooie zinnen om de woorden heen staan, is de context nog steeds erg belangrijk. De woorden in een CSV bestand kunnen nog steeds meerdere betekenissen hebben en het kiezen van de juiste vertaling is belangrijk. Daarnaast is het van belang om te weten dat Nederlandse spreadsheetprogramma’s een puntkomma gebruiken als scheidingsteken in plaats van een komma. Dit gebeurt omdat de komma gebruikt wordt als decimaalteken en de punt wordt gebruikt om duizendtallen aan te geven. In Engelse programma’s is een komma juist om duizendtallen aan te geven en punten voor decimalen.

csv bestand vertalen vertaalbureau perfect belgië
"Ik heb me gespecialiseerd in het vertalen van Engelstalige reclame- en marketingteksten."

Linda van Teijlingen – Vertaler (freelance)

Op al onze projecten geldt een geheimhoudingsverklaring

De gegevens in jouw CSV bestand zijn vertrouwelijk. Om te garanderen dat wij hier op de juiste manier mee omgaan, rust er op onze vertalingen een geheimhoudingsverklaring. Wij zijn als bureau gebonden aan strikte eisen met betrekking tot geheimhouding. Onze vertalers gaan op een uiterst discrete manier om met jouw documenten en vertalingen. Je kunt hierover meer lezen in onze algemene voorwaarden. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt over de manier waarop wij opdrachten op een vertrouwelijke manier aannemen, uitvoeren en leveren.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Vertaaltechnologie

VBP 009 Illustratie vertaalgeheugen V2

Vertaalgeheugen

We herkennen eerder vertaalde en dubbele teksten. Dit verhoogt de consistentie van de vertaling en voorkomt dubbele kosten. Eerder vertaalde tekst wordt opgeslagen in het vertaalgeheugen. Per klant wordt een vertaalgeheugen opgebouwd.

VBP 009 Illustratie terminologielijst V2

Terminologielijst

Wanneer er specifieke vertalingen of een tone of voice gewenst is kan dit vastgelegd worden in de terminologielijst. Deze vertalingen worden gesuggereerd aan de vertaler. Dit verbetert de consistentie van de vertalingen en zo kunnen speciale wensen beter toegepast worden.

VBP 009 Illustratie automatische kwaliteitscontrole V2

Kwaliteitscontrole

Naast de 2e controle door een menselijke vertaler, passen wij ook een automatische kwaliteitscheck toe. Deze omvat stilistische verbeteringen, spelling en het controleren van de vertalingen. Dit helpt de vertaler en de revisor met het vinden van vergissingen en verbetert de vertaling en consistentie.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw CSV bestand vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.