Het Engels zoals wij het kennen is ontstaan uit vele dialecten. Deze dialecten zijn overgebracht naar Engeland gedurende de 5e en 6e eeuw. Deze ( Germaanse ) talen zijn sterk beïnvloed door het Oudnoords en het Oudfrans. Van de totale Engelse woordenschat is circa 50% ontleend aan het Oudfrans en Latijn. Het Engels kan gecategoriseerd worden in drie soorten Engels. Dit zijn het Oudengels vanaf de 5e tot de 12e eeuw, Middelengels van de 12e-15e eeuw en het Nieuw-Engels vanaf de 16e eeuw tot heden.

Verschillende Engelse vertalingen

Naast de vele landen waar het Engels geldt als moedertaal, wordt het Engels door veel mensen als tweede taal gesproken. Het Engels dat er gesproken wordt wil echter nog wel eens flink verschillen met het algemene Britse Engels. Zo zijn er bijvoorbeeld voorname verschillen tussen Brits- en Amerikaans-Engels. Deze verschillen zitten met name in het woordgebruik, de uitspraak, spelling en grammatica. Wist u, bijvoorbeeld, dat in het Amerikaans-Engels harbor exact hetzelfde betekent als het Brits-Engelse harbour? En dat elevator het Engelse woord voor liftis dat alleen gebruikt wordt in Amerika, met daar tegenover simpelweg lift in het Brits-Engels.

De juiste vertaling

Zoals u heeft gelezen zijn de verschillen groot. Het is u dus vast wel duidelijk dat op deze manier een boodschap verkeerd over kan komen, dit leidt tot miscommunicatie en situaties die men liever dient te voorkomen. Dit illustreert niet alleen het belang van een goede vertaling, maar ook juist dat deze vertaling in de juiste context geplaatst dient te worden. Met jarenlange ervaring zowel op nationaal als internationaal is Vertaalbureau Perfect volledig capabel om teksten exact zo te vertalen als u wenst. Voorkomt u graag misverstanden en speelt internationale communicatie voor u een grote rol? Schakel een professioneel Engels vertaalbureau in voor uw Engelse vertalingen.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.