Hoe kies je de juiste vertaaldienst?

Het kiezen van een juiste oplossing voor je vertaling is niet altijd gemakkelijk. Vertaalbureau Perfect heeft op basis van haar marktkennis een zo objectief mogelijke vergelijking gemaakt tussen de verschillende vertaal-alternatieven. Neem contact op met onze projectmanagers voor een uitgebreider advies.

Wanneer kies je voor een vertaalmachine?

Je hebt een tekst heeft waarvan de inhoud enigszins begrijpelijk moet overkomen. Aan grammatica en een goede zinsopbouw hecht je weinig waarde. Als je professioneel wilt overkomen bij de doelgroep, dan is een vertaalmachine niet de juiste optie.

Wanneer kies je voor een budgetvertaalbureau?

Omdat budgetvertaalbureaus met beginnende professionals en/of studenten werken, kunnen zij de prijzen laag houden. Er worden geen ervaren vertalers worden ingeschakeld. Ook is er in de meeste gevallen geen in-house talenkennis aanwezig. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Als je snel een goedkope vertaling wilt en de kans op uitglijders voor lief neemt, dan kan je kiezen voor budget-vertaalbureaus. Een goed alternatief met een betere kwaliteit en service voor dezelfde prijs krijg je bij ons indien je kiest voor onze revisie steekproefsgewijs.

Wanneer kies je voor een freelancer?

Je wilt niet teveel uitgeven aan een vertaling. Freelancers zijn namelijk vaak voordeliger dan vertaalbureaus. Een goede freelancer levert vaak een uitstekende vertaling. Het vinden en beoordelen van een goede, op dat moment beschikbare vertaler kost echter veel tijd. Daarnaast kunnen er foutjes in de vertaling voorkomen omdat de tekst niet door een andere vertaler wordt gecontroleerd.

Wanneer kies je voor een gecertificeerd vertaalbureau?

Je kunt kiezen voor een gecertificeerd vertaalbureau als je een vertaling van uitstekende kwaliteit wenst. Je bent bereid te investeren in communicatie-uitingen. De levertijd is vaak iets langer dan bij freelance vertalers en budgetvertaalbureaus, dit komt door de kwaliteitscontrole die elke vertaalde tekst ondergaat. Een vertaling met de hoogste kwaliteit en een scherp tarief krijg je bij ons indien je kiest voor de kwaliteitscontrolle met volledige revisie.

Wanneer kies je voor Vertaalbureau Perfect (steekproefsgewijs revisie)?

Wij adviseren te kiezen voor onze steekproefsgewijze revisie, indien een scherp tarief zwaarder weegt dan een zeer hoge kwaliteit. De vertaling zal worden uitgevoerd conform de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering door hoogopgeleide en ervaren native speakers. In tegenstelling tot een volledige kwaliteitscontrole worden vertalingen bij deze optie steekproefsgewijs gereviseerd.

Wanneer kies je voor Vertaalbureau Perfect (volledige revisie)?

Wij adviseren je te kiezen voor een volledige revisie, indien je de hoogste kwaliteit wenst voor de vertaling. Het bijbehorende tarief is iets hoger, omdat er meer tijd besteed wordt aan de kwaliteitscontrole. De vertaling wordt conform de ISO-9001 en de ISO-17100 certificering uitgevoerd door hoogopgeleide en ervaren native speakers. Het verschil met een steekproefsgewijze revisie, is dat de gehele vertaling nauwkeurig gecontroleerd wordt door een ervaren revisor.