Als vertaalbureau krijgen wij wel eens van klanten te horen dat de vertaling zo duur is, terwijl wij van andere klanten juist vaak horen dat onze prijs-kwaliteit verhouding zo goed is. Omdat wij natuurlijk kwaliteit willen leveren tegen een goede prijs, willen we graag uitleggen hoe de prijs voor een vertaling tot stand komt.

Bereken hier de prijs voor je vertaling

Aantal woorden keer tarief

Een vertaalbureau werkt niet in tijdeenheden, maar in aantal woorden. De prijs voor een vertaling wordt bepaald aan de hand van het aantal woorden in een te vertalen document. Dit aantal wordt vervolgens vermenigvuldigd met het vastgestelde tarief per woord. Het aantal woorden dat vertaald moet worden, bepaalt dus de prijs van een vertaling. Althans, dit is de rekensom die gemaakt wordt voor het bepalen van een prijsindicatie of het opstellen van een offerte.

Doorlooptijd

Het aantal woorden dat vertaald moet worden, bepaalt ook de doorlooptijd van een vertaling. Een vertaling van gemiddeld niveau/complexiteit kan vertaald worden met een tempo van ongeveer 2000 woorden per dag. Bij een tekst bestaande uit 4000 woorden, is de minimale doorlooptijd dan 2 dagen uitgaande van 1 vertaler. Als er een doorlooptijd van 1 dag is gewenst, dan zullen we dus 2 vertalers aan de vertaling moeten laten werken. Dit betekent dan een hoger tarief per woord en een hogere prijs voor de vertaling.

Tarief per woord

Het tarief per woord wordt in de basis bepaald door de gekozen talencombinatie. In principe is het vraag en aanbod. Er zijn meer Engelse en Duitse vertalers in Nederland dan Chinese en Japanse vertalers. Vandaar dat de tarieven ook verschillen. Niet zo ingewikkeld, toch?

“ A good translation can cost a lot, a bad translation can cost even more. ”

Naast de talencombinatie is de aard van de vertaling (vakgebied) van belang. Is de vertaling bijvoorbeeld zeer technisch van aard, dan kan het tarief hoger uitvallen omdat er een specifieke vertaler op gezet moet worden. Specifieke technische vertalers zijn schaars en hebben een hoger tarief.

Staffelkorting

Tenslotte geven we staffelkorting bij grote vertalingen. Deze korting is van toepassing bij vertalingen vanaf 2000 woorden en wordt toegepast op het tarief per woord. Bij zeer grote vertalingen kan deze korting oplopen tot wel 20% op het tarief per woord.

Kwaliteitscontrole

Om kwalitatieve vertalingen te kunnen leveren, is kwaliteitscontrole nodig. Wij bieden twee opties, volledige revisie (volgens ISO-17100) en steekproefsgewijze revisie (zonder ISO-17100). Wij zullen altijd adviseren een volledige revisie te kiezen, echter indien een scherper tarief voor de vertaling zwaarder weegt dan de kwaliteit, is er de steekproefsgewijze revisie. Laat er geen misverstand over bestaan, de vertaling wordt met de uiterste zorg vertaald. Echter is een onvolkomenheid in de uiteindelijke vertaling mogelijk, omdat er steekproefsgewijs gecontroleerd is.

Vertalingen te duur?

Een goede vertaling kan veel geld kosten, maar weeg dat eens af tegen een slechte vertaling. Wat is het doel van de vertaling? Wat zijn de consequenties van een slechte vertaling? Voordat je roept dat een vertaling te duur is, ga eens na wat de vertaling kan opleveren. Als vertaalbureau zijn wij niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. Wij focussen op de kwaliteit van de vertaling en die kwaliteit mag wat kosten.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 714 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.