OpenCart behoort tot één van de populairste webwinkels voor ondernemers. Het systeem is niet alleen een stuk eenvoudiger dan een aantal andere open source-systemen, ook speelt men in op de basics waarbij je de webshop kunt uitbreiden met extra extensies. Hierdoor is het systeem simpel in gebruik, eenvoudig aan te passen en gemakkelijk uit te breiden met taalextensies om de stap naar het buitenland makkelijker te maken.

Het instellen van meerdere talen voor je OpenCart webshop

Wil je met jouw OpenCart webshop de stap naar het buitenland maken? Dan moet je er eerst voor zorgen dat jouw webwinkel in meerdere talen beschikbaar is. Hier moet je zelf een aantal instellingen voor aanpassen. In het onderstaande stappenplan leggen we je precies uit hoe het instellen van meerdere talen voor je OpenCart webshop in zijn werk gaat.

 1. Om van OpenCart een meertalige webshop te maken moet je een taalbestand toevoegen. Wanneer jij een categorietekst of producttekst in een andere taal wilt zetten dan dien je eerst de taal toe te voegen via bovenstaande screenshot.

 2. Maar let op! De taal kun je alleen toevoegen als je het ‘taalbestand’ hebt geüpload via de ‘extension installer’.

 3. Wanneer je eenmaal het taalbestand hebt toegevoegd kun je in de backend (versie 3) de taal instellen onder ‘system » localisation » languages’. In je huidige variant heb je de taal waarschijnlijk ingesteld op Nederlands of Engels (zie onderstaande screenshot).

 4. De derde stap is het downloaden van de taal via de marketplace van OpenCart. De marketplace kun je bereiken via ‘Extensions » Marketplace’. Als voorbeeld geven we even het ‘Nederlandse’-taalpakket (wij zoeken op ‘dutch’). Het taalpakket dien je te downloaden.

 5. De volgende stap is het bestandje dat je zojuist gedownload hebt te uploaden in je webshop. Dit doe je door het bestandje te uploaden via de ‘extension » installer’ (zie onderstaande screenshot of de video).

 6. Wanneer je eenmaal het taalpakket geüpload hebt dan heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar de eerste stap: ‘system » localisation » languages’.

 7. Hier kun je nu de nieuwe taal aanmaken door op het plusje te drukken en hier de code van de taal selecteren die je zojuist hebt toegevoegd (zie onderstaande screenshot).

 8. Eenmaal toegevoegd zie je dat er bij de categorieën een extra tabblad is ontstaan waar je jouw nieuwe taal kunt toevoegen (zie onderstaande screenshot).

Een nieuwe taal installeren aan de hand van een video

Gaat het je allemaal te snel en wil je graag het nog allemaal eens rustig kunnen bekijken in een videohandleiding? Bekijk dan de onderstaande video.

De volgende stap: het vertalen van je OpenCart webshop

Is het gelukt om meerdere talen voor je OpenCart webshop in te stellen? Dan kunnen bezoekers zelf de taal kiezen waarin ze jouw webshop willen zien. Het is alleen niet zo dat de teksten ook standaard in de gewenste taal verschijnen. Hiervoor moet je namelijk eerst jouw OpenCart webshop vertalen. Om een zo compleet mogelijke webshop aan te bieden in verschillende talen, is het belangrijk dat je alle content op de site vertaalt. Wie alles woord voor woord gaat vertalen, is hier veel tijd aan kwijt. Gelukkig kun je jouw webshop vertalen met behulp van een plugin voor OpenCart. Het is ook mogelijk om de vertaling uit te besteden aan een vertaalbureau.

Plugin

Veel mensen die een OpenCart webshop vertalen, gebruiken hier een plugin voor. Het grote voordeel van zo’n plugin is dat vertalen je weinig tot geen moeite kost. Er is namelijk sprake van een automatische vertaling. Wil je een OpenCart webshop vertalen met behulp van een plugin? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende vertaalplugins. Om jou een handje te helpen, hebben we hieronder de best beoordeelde plugins voor het vertalen van een OpenCart webshop op een rijtje gezet.

 • Google Translate
  Je maakt gebruik van Google Translate om jouw OpenCart webshop te vertalen. De plugin ziet in welke taal jouw webshop staat en maakt het mogelijk om de pagina’s te vertalen in alle talen die Google aanbiedt. De plugin Google Translate is gratis.
 • Translate Mate
  Deze plugin helpt je om jouw OpenCart webshop te vertalen in meerdere talen. Aan het gebruik van de plugin Translate Mate zijn geen kosten verbonden
 • myLang
  Wie gebruikt maakt van de plugin myLang kan zijn OpenCart webshop vertalen in meer dan 90 talen. Bijkomend voordeel is dat je zelf bepaalt welke onderdelen wel en niet vertaald worden. Je kunt bovendien instellen dat je nieuwe onderdelen - of een hele site in één keer - automatisch wilt laten vertalen. Ook myLang is gratis.
 • Auto Translate
  Als je jouw OpenCart webshop niet langer handmatig wilt vertalen, kun je de plugin Auto Translate gebruiken. De vertaling van jouw webshop realiseer je in een paar klikken. Enige nadeel van Auto Translate is dat er kosten aan verbonden zijn.
 • Auto Translator
  We sluiten dit rijtje af met Auto Translator. Het voordeel van deze plugin is dat je er niet alleen de teksten van jouw OpenCart webshop mee kunt vertalen. De plugin maakt het namelijk ook mogelijk om metadata, zoekwoorden en andere belangrijke zaken met betrekking tot SEO te vertalen. Aan het gebruik van Auto Translator zijn kosten verbonden.

In samenwerking met Vertaalbureau Perfect

Veel mensen vertalen een webshop tegenwoordig met een plugin. Niet gek, want de content wordt dan automatisch vertaald. Helaas levert het niet altijd een foutloze vertaling op. Bovendien wordt er niet altijd rekening gehouden met de context. Wil je dat jouw OpenCart webshop foutloos vertaald wordt? Ga dan de samenwerking aan met Vertaalbureau Perfect.

Waarom je een OpenCart webshop vertalen aan ons overlaat? Omdat wij werken met native vertalers. Hierdoor garandeert Vertaalbureau Perfect een foutloze vertaling. Onze professionals kennen niet alleen de taal waarin zij schrijven, maar zijn ook bekend met de cultuur. Hierdoor lokaliseren zij de content, zodat deze volledig is afgestemd op de ‘nieuwe’ doelgroep.

Onze native speakers helpen je graag met het vertalen van je OpenCart webshop! Wil je graag de stap naar het buitenland maken en wil je dit direct goed doen? Laat dan jouw webshop vertalen door Vertaalbureau Perfect. Vraag direct en vrijblijvend een offerte aan om een inschatting te krijgen van de kosten van een OpenCart webshop vertalen.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.