Wil jij je met jouw Drupal website niet langer alleen maar op Nederlands sprekende mensen richten? Dan wordt het de hoogste tijd om uit te breiden naar het buitenland. Omdat inwoners van andere landen jouw site niet zullen begrijpen, moet je jouw Drupal website vertalen. Op deze manier zorg je ervoor dat de content ook te begrijpen is voor mensen die een andere taal spreken. Maar hoe vertaal je een Drupal website eigenlijk? Op deze pagina vertellen wij je hoe je een meertalige Drupal website realiseert.

Hoe kan ik mijn in Drupal gebouwde website vertalen

Er zijn verschillende manieren om een website te vertalen. Ook een website die gebouwd is in het content management systeem (CMS) Drupal kan op meerdere manieren vertaald worden. Hieronder zetten we 3 manieren om een Drupal website te vertalen op een rijtje en beschrijven we hoe het moet.

  1. Via de interface van Drupal
  2. Via een plugin of module
  3. Direct in het CMS of via een vertaalbestand door native vertaler

1. Interface van Drupal

De makkelijkste manier om een Drupal website te vertalen is via de interface van dit platform. Hiervoor hoef je bij de instellingen alleen maar aan te vinken dat je de website wilt vertalen. Je selecteert vervolgens de taal waarin je jouw Drupal website wilt vertalen en je kunt beginnen. Denk niet dat de content vervolgens vanzelf vertaald wordt, want dat is niet het geval. Nadat je de instellingen goed hebt gezet, kun je zelf de content vertalen in de interface van Drupal. Laat je de teksten op jouw website vertalen? Dan kun je de vertaler toegang geven tot de interface. Het nadeel van deze manier is dat het vertalen van een Drupal website relatief veel tijd kost. Je moet alle onderdelen namelijk één voor één vertalen.

2. Plugin of module

Ondanks dat vertalen via de interface van Drupal als makkelijk wordt bestempeld, zijn er genoeg mensen die het omslachtig vinden. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je een plugin of module gebruiken om je Drupal website te vertalen. Er zijn verschillende modules die je hiervoor kunt gebruiken. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we er hier een aantal op een rijtje.

  • GTranslate

    De plugin GTranslate maakt gebruik van Google om jouw Drupal website in meer dan 100 verschillende talen te vertalen. Omdat deze plugin jouw site automatisch vertaalt, hoef je hier zelf geen tijd en moeite in te steken. De meeste opties van GTranslate zijn gratis te gebruiken. Wil je SEO vertalingen? Kies dan voor de betaalde versie.

  • Google Translator

    Net als GTranslate maakt ook deze vertaalplugin gebruik van Google Translate. Toch verschillen beide plugins van elkaar. Zo voeg je met Google Translator een widget toe aan jouw website. Hiermee kunnen bezoekers iedere pagina zelf in de gewenste taal vertalen.

  • Multilingual Google Web Page Language Translator

    Een derde Drupal vertaalplugin die gebruik maakt van Google is Multilingual Google Web Page Language Translator. Nadat je deze plugin geïnstalleerd hebt, kun je het bijbehorende blok op iedere gewenste plek op jouw website plaatsen. Bezoekers kunnen hiermee makkelijk en snel kiezen in welke taal zij de website willen zien.

  • Crowdin Translation Plugin

    Wie een meertalige Drupal website wil, kan ook gebruik maken van de Crowdin Translation Plugin. Deze plugin is bedoeld voor de Translation Management Tool (TMGMT). Het grote voordeel van deze plugin is dat er bij het vertalen van content rekening wordt gehouden met lokalisatie.

  • Localization Update

    Voor het vertalen van een Drupal website kun je ook gebruik maken van de module Localization Update. Deze module helpt je om vertalingen up-to-date te houden. Je kunt ze van Drupal (localize.drupal.org) of een andere vertaalserver halen. Hierdoor is het handmatig downloaden en importeren van vertalingen verleden tijd.

3. In het CMS of aan de hand van vertaalbestand door native vertaler

Door de bovenstaande plugins ben je zelf in staat om jouw Drupal website te vertalen. Ondanks dat het gebruik van een plugin of module op het eerste gezicht ideaal lijkt, is dit lang niet altijd de beste keuze. De teksten op jouw Drupal website worden namelijk niet altijd foutloos vertaald. Bovendien is er geen aandacht voor lokalisatie. Zijn dit voor jou harde eisen? Laat in dat geval een website vertalen door een native speaker.

De native speakers van Vertaalbureau Perfect kunnen jouw Drupal website op verschillende manieren vertalen. Doordat wij bekend zijn met Drupal kunnen we rechtstreeks in het CMS vertalen. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat de instellingen in de interface goed staan en ons toegang tot het CMS te geven. Wil je dit liever niet? Lever dan een vertaalbestand bij ons aan. Wij vertalen jouw Drupal website dan rechtstreeks in dit bestand. Zodra je de vertaling weer in jouw bezit hebt, kun je deze importeren en heb je een meertalige Drupal website.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.

Decemberactie! De hele maand december

10% korting

op jouw offerteaanvraag

Bekijk de actievoorwaarden en gebruik de kortingscode: DECEMBER24

Offerte aanvragen
  Decemberactie