Stel, je bent ondernemer. Na een succesvolle introductie van jouw product ben je in Nederland de grenzen van jouw groei tegengekomen. Gelukkig is Nederland lid van de Europese Unie, waarbij vrij handelsverkeer mogelijk is met onze buurlanden. Een van de landen die daarbij het snelst in het oog springt is Duitsland. Met meer dan 80 miljoen inwoners is de markt bij onze oosterburen dan meer dan 5 keer zo groot als de Nederlandse markt. Maar hoe vind je een geschikte agent in Duitsland?

Een valkuil waar vaak onvoldoende rekening mee wordt gehouden zijn de culturele verschillen tussen de Nederlandse zakelijke markt en de Duitse zakelijke markt. De Duitse markt moet door haar omvang bijvoorbeeld vaak in deelmarkten worden opgesplitst. Ook zijn de verhoudingen qua wensen tussen prijs en kwaliteit vaak verschillend, Duitsers stellen vaak andere eisen qua prijs en kwaliteit. Om hierin geen inschattingsfouten te maken kan het handig zijn een Duitse agent in te schakelen. Een Duits tussenpersoon is vertrouwd met de Duitse markt en het juridische systeem. Een goede tussenpersoon weet jouw product of dienst naar iets waardevols voor de Duitse markt te vertalen. Echter is het lastig een goede tussenpersoon te vinden, omdat de beste tussenpersonen nu eenmaal niet als eerste in de zoekmachines terugkomen. Een goede tip is te kijken op de website van beursorganisator AUMA, waar alle vakbeurzen in Duitsland op vermeld staan. Daar staan deze agenten, waar de eerste contacten gelegd kunnen worden.

Ook via de brancheorganisatie CDH kun je in contact komen met deze agenten en kun je gelijk informatie vinden over contracten en andere juridische zaken rond zaken doen in jouw branche in Duitsland. Verder is er ook een internetplatform om deze tussenpersonen te vinden, via de website van Handelsvertreter.

Vertaalbureau Perfect hoopt dat dit mee kan werken aan een succesvolle introductie van jouw product op de Duitse markt. Wij dragen daar natuurlijk graag een steentje aan bij door het vertalen van jouw website, brochures en ander promotiemateriaal.

Website AUMA: www.auma.de
Website CDH. www.cdh.de
Website Handelsvertreter: www.handelsvertreter.de

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.