In een bericht op de website van FENEDEX wordt nogmaals aangehaald dat Duitse taal voor Nederlanders onmisbaar is om succesvol zaken te doen met onze oosterburen. Uit een enquête opgesteld door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met exportorganisatie Fenedex is gebleken dat veel Nederlandse ondernemers ontevreden zijn over de Duitse taalkennis van hun medewerkers en graag het onderwijs hierin zien verbeteren.

Zowel de DNHK als Fenedex hebben in februari 2012 hun Nederlandse leden ondervraagd. Dit leidde tot de volgende resultaten:

87 procent van de ondervraagden gaf aan dat het Nederlandse bedrijfsleven meer omzet in Duitsland zou kunnen bepalen wanneer men de Duitse taal beter zou beheersen.

Daarnaast ziet maar lieft 86 procent het beheersen van het Duits als absolute voorwaarde om succesvol zaken te doen met Duitsland.

Slechts 29,5 procent beoordeelt de kennis van Duitse taal onder eigen medewerkers als voldoende om aan de verwachtingen van Duitse zakenpartners te voldoen.

Twee derde van de ondervraagden vindt de kennis van de Duitse taal onder eigen medewerkers onvoldoende.

Bron: Fenedex

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.