Op 10 september kwam het bericht binnen. Vertaalbureau Perfect staat in de lijst met de 50 snelstgroeiende tech-bedrijven van de Benelux. Het is het eerste vertaalbureau ooit in de lijst. Een bevestiging dat we het anders aanpakken dan de gevestigde orde. Een goed moment om te reflecteren en vooruit te blikken.

Wat heeft ons tot hier gebracht?

 • De klant en medewerkers op nummer 1 (niveau 5-organisatie)
 • Een duidelijke positionering in de markt
 • Grote en goedgeplaatste investeringen in o.a. vertaalkwaliteit, ICT, projectmanagement en marketing
 • Een dosis lef, doorzettingsvermogen, samenwerken, luisteren en keuzes maken.

Onze visie op groei
Geweldig, een nominatie in de Fast50. Maar omzetgroei alleen zegt weinig. Genoeg bedrijven groeien terwijl het ten koste gaat van zaken die belangrijker zijn. Groei is de motor voor uitdaging en ontplooiing, maar te harde groei kan ook disbalans veroorzaken. Vertaalbureau Perfect wil het grootste en mooiste online vertaalbureau van Europa worden zonder dat onze kernwaarden in het geding komen. Samenvattend komt dit erop neer dat welzijn en klanttevredenheid niet ten koste mogen gaan van de financiële cijfers en groei. Als dit toch in het geding komt stellen we verwachtingen bij en zijn we nog een prima bedrijf.

Een moment van reflectie
We zijn een bedrijf om trots op te zijn, maar als groeiend en jong bedrijf zijn we altijd in beweging en is er ook ruimte voor verbetering. De komende tijd zijn dit, in mijn visie, de speerpunten om van goed naar geweldig te groeien:

 • Betere balans tussen welvaart en welzijn
 • Meer ondernemerschap en daadkracht
 • Meer duidelijkheid betreft positionering, processen, keuzes etc.
 • Innovatie die waarde toevoegt
 • Meer zeggen wat we echt vinden en voelen
 • Beter samenwerken en elkaar meer coachen
 • De klant op een voetstuk zetten
 • Successen vieren

The best is yet to come
Op het moment zijn we een ‘crowd translation’-platform aan het ontwikkelen dat de vertaalwereld op zijn kop kan gaan zetten. Het is onze grootste tech-ontwikkeling tot nu toe. Over circa 3 maanden lanceren we de vertaaldienst. Een tipje van de sluier: er is enige gelijkenis met het Amerikaanse Duolingo met 10 miljoen gebruikers. Onze website krijgt daarnaast een make-over met nieuwe gadgets en we doen het steeds beter op de Duitse markt.

Een persoonlijke noot
Tot nu toe was het een mooi ondernemersavontuur. Zoals vaker opgaat zijn de ervaringen bepalend. Het eerste kantoor, borrels en uitstapjes met het team, tevreden klanten, uren overwerk, problemen overwinnen en zien dat ideeën werken in de praktijk. Natuurlijk zat het niet altijd mee maar van een nadeel een voordeel maken geeft veel voldoening. Ik vind het leuk om te pionieren – iets neer te zetten wat daarvoor nog niet bestond. De samenwerking met mensen geeft hierin een extra dimensie. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Misschien wel de belangrijkste les van de afgelopen jaren. Alle medewerkers en business partners bedankt voor deze gezamenlijke prestatie.
Toevallig hebben we vanmiddag de maandelijkse vrijmibo in de stad. We drinken er eentje extra op!

Sam van Gentevoort
Founder

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.