handelen buitenlandHandelen in het buitenland is voor veel ondernemers een droom die uitkomt. Raakt de Nederlandse markt verzadigd en zie je geen kansen meer om door te groeien in Nederland? Handelen in het buitenland kan op verschillende manieren, je kunt producten laten importeren vanuit buitenlandse leveranciers, maar exporteren van je eigen product is natuurlijk ook een optie. Met behulp van dit artikel geven we je graag inzicht in waar jij op moet letten wanneer jij gaat handelen in het buitenland.

Producten exporteren, wat komt er allemaal bij kijken?

Net zoals in Nederland is een bedrijfsplan niet weg te denken voor je onderneming. Een exportplan geeft je een inzicht in de buitenlandse markt, de diverse mogelijkheden, maar ook de risico’s en bedreigingen. Het doel van een exportplan is een stukje voorbereiding. Je wilt voorkomen dat je achteraf tegen een nare verrassingen aanloopt. Interne- / Externe analyses, marktonderzoek en juridische onderdelen zijn dus zeer belangrijk om vooraf door te nemen.

Een aantal zaken waar je je vooraf in moet verdiepen:

 • Subsidies
 • Wetten en Regels (EU of verre bestemmingen)
 • Belastingen op detailniveau (Kosten douane)
 • Juridische aspecten
 • Landkennis en cultuur
 • Marktonderzoek

Je producten aanbieden bij potentiële klanten kan op verschillende manieren. Het internet is één van de krachtigste- en meest eenvoudige bronnen om jouw producten aan te bieden in het buitenland (B2C of B2B). Een vertaalde website is een belangrijk onderdeel van jouw marketingplan.

Handelen in het buitenland? » Vertaalbureau perfect helpt je met jouw vertalingen!

Bij Vertaalbureau Perfect helpen we jou graag verder met het behalen van je doelstellingen. Wordt online zichtbaar in het specifieke land en laat je teksten correct vertalen door onze eigen SEO-vertalers. Speel met jouw vertaalde teksten in op verbeterde vindbaarheid en profiteer direct tijdens de start van een goed vindbare website! Vraag direct een offerte aan.

Wil je graag meer informatie en zoek je een gratis sjabloon van een exportplan? Download hier je exportplan.

Producten importeren, waar moet je rekening mee houden?

handelen_in_het_buitenlandAls je start met het importeren van producten krijg je al gauw met een aantal belangrijke zaken te maken. Je wilt graag weten waar jouw product vandaan komt en hoe ze jouw product fabriceren (legaal, duurzaam etc). Ook is het belangrijk dat je van tevoren onderzoekt of er genoeg vraag is naar het product? Dit zijn allemaal belangrijke zaken waar je je vooraf in moet verdiepen.

Zo zijn er tal van zaken waar jij rekening mee moet houden tijdens het importeren van producten. Toch blijft één van de belangrijkste factoren de betrouwbaarheid van je leveranciers. Je moet op je leveranciers kunnen bouwen, zonder dat je het risico loopt dat je leverancier wegvalt of dat jij problemen krijgt met je geldstromen.

Net zoals bij het exportplan is het noodzakelijk dat je een importplan opstelt. Een belangrijke hoofdvraag is bijvoorbeeld de kostprijsberekening. Welke kosten maak jij voor de opslag, transport, verzekeringen, douane en dergelijke voordat jij het product kunt verkopen in Nederland?

Ook belangrijk zijn invoervergunningen. Voor het importeren van een specifieke producten krijg je namelijk met een invoervergunning te maken.

Belangrijke zaken waar jij van op de hoogte moet zijn:

 • Producteisen (warenwetgeving, CE-markeringen, productaansprakelijkheid)
 • Invoervergunningen
 • Belastingen & Douane
 • Marktonderzoek (SWOT)
 • Kostprijsberekening
 • Transport & logistiek
Wil je graag meer informatie en zoek je een gratis sjabloon voor jouw importplan? Download hier je importplan.

Handelen in het buitenland met behulp van je bedrijfswebsite

Wil je internationaal gaan handelen dan is een bedrijfswebsite in de juiste taal een ‘must-have’. Vertaalbureau Perfect helpt jouw graag met het vertalen van jouw website. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij exact wat voor iedere doelgroep/land geschikt is en hoe wij jouw website ook internationaal goed vindbaar maken.

Ben jij nieuwsgierig? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden en maak van het handelen in het buitenland een succes met de samenwerking van Vertaalbureau Perfect! Neem gerust even contact op.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 702 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2023 - Vertaalbureau Perfect B.V.