Heeft u weleens van de term BRIC-landen gehoord? BRIC staat voor Brazilië, Rusland, India en China. Oftewel de vier snelst groeiende economieën van de wereld. Wellicht liggen er in één van deze landen kansen voor jouw bedrijf!

Deze vier landen gecombineerd zijn goed voor 40% van de wereldbevolking en beslaan meer dan 25% van het landoppervlak. Men voorspelt dat in het jaar 2050 deze vier landen de huidige rijkste landen hebben ingehaald. Bij ons vertaalbureau merken we dat er steeds vaker vertalingen van en naar deze talen worden aangevraagd. Echter, men is niet altijd even bekend met de cultuur en talen van de desbetreffende landen. Vandaar dat we deze voor u op een rijtje hebben gezet:

Brazilië - Het land gelegen in Zuid-Amerika dat vooral de laatste jaren economisch gezien een zeer sterke groei heeft gerealiseerd. De voertaal is Portugees; Let op! Een Braziliaans-Portugees vertaling en een Europese Portugees verschillen behoorlijk van elkaar. Zowel in vocabulaire als in uitspraak en grammatica!

Rusland - Rusland is in oppervlak het grootste land van de wereld. Bijna twee keer zo groot als het tweede grootste land Canada. Het ligt zowel in Europa als Azië. Omdat 70% van de bevolking in het Europese gedeelte woont behoort Rusland officieel tot Europa. De voertaal is Russisch. Het Russisch verschilt nogal van onze eigen taal omdat men gebruikt maakt van het cyrillisch alfabet. Hoewel in Rusland veel dialecten aanwezig zijn verstaat en spreekt iedereen het reguliere Russisch.

India - Een wat minder bekend land bij Nederlanders is India. India ligt in het zuiden van Azië en is bekend om Bollywood en exotische dieren als de Indische olifant en de Bengaalse tijger. Het heeft momenteel bijna 1.1 miljard inwoners (64 keer zoveel als Nederland). De officiële voertalen in India zijn het Hindi en het Engels. Waar in de noordelijke deelstaten het Hindi als officiële taal wordt gesproken, spreekt men in het zuiden Engels.

China - Het land dat eigenlijk momenteel al bekend staat als de grootste economie van de wereld. Met meer dan 1.3 miljard inwoners heeft het land de meeste inwoners van de wereld. De verschillende talen binnen China zijn het standaard Mandarijn, Wu, Ke (Hakka),Min, Yue(Kantonees), Xiang, Gan, Jin, Pinghua en het Hui.

Al met al kan gezegd worden dat je je goed dient te informeren over de taal die gesproken wordt door jouw beoogde doelgroep / zakenpartner.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 op basis van 723 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.