Wil je met jouw Magento webshop niet langer alleen maar producten verkopen aan mensen die de Nederlandse taal kennen? Dan wordt het de tijd voor een meertalige Magento webshop. Hiervoor moet je jouw Magento webshop vertalen. Sommige mensen weten precies hoe zij dit aanpakken, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Daarom zetten wij op deze pagina een aantal manieren op een rijtje om een Magento webshop te vertalen. Je vindt hier onder meer een handig stappenplan om jouw webshop te vertalen. Daarnaast lees je hoe je een taalpakket installeert en gaan we in op vertalen met Magento Inline.

Manieren om je Magento webshop te vertalen

Het vertalen van een Magento webshop kan een uitdaging zijn als je dit nog niet eerder gedaan hebt. Daarom bieden wij jou de helpende hand. Hieronder hebben we 3 manieren op een rijtje gezet om een Magento webshop te vertalen.

 1. Taalpakket installeren

  Wie zijn Magento webshop wil vertalen moet eerst een taalpakket installeren. Je kiest logischerwijs voor het pakket met de taal waarin je jouw webwinkel wilt vertalen. Wil je uitbreiden naar Duitsland? Dan kies je voor een Duits taalpakket. Wanneer je jouw webshop in verschillende talen wilt vertalen, moet je meerdere taalpakketten installeren.

  Stappenplan taalpakket installeren

  1. Download het gewenste taalpakket.
  2. Pak het taalpakket uit op jouw computer.
  3. Upload het pakket via een FTP/SSH-client naar de hoofdmap (public_html).
  4. Log uit bij Magento.
  5. Log opnieuw in en het taalpakket is geactiveerd.
 2. Vertalen met Magento Inline

  Je kunt jouw Magento webshop vertalen door zelf één of meerdere taalpakketten te installeren, maar je kunt ook gebruik maken van Magento Inline. Deze functie van Magento maakt het mogelijk om woorden en zinnen direct te vertalen in de gewenste taal. Dit gebeurt automatisch, waardoor het jou vrijwel geen moeite kost. Bovendien is het niet nodig om kennis van de taal waarin je jouw webshop gaat vertalen te hebben. Technische kennis is ook overbodig voor Magento Inline, waardoor eigenlijk iedereen er gebruik van kan maken.

  1. Ga aan de achterkant van jouw Magento website naar ‘systemen’ en kies voor ‘configuratie’.
  2. Scroll naar beneden tot je aan de linkerkant het onderste menu hebt bereikt. Klik hier op ‘ontwerper’ onder het kopje ‘gevorderd’.
  3. Selecteer ‘ja’ onder het kopje ‘vertaal in lijn’.
  4. Voeg je eigen IP-adres toe, zodat niet iedere bezoeker vertalingen toe kan passen.
  5. Klik rechtsboven op ‘sla configuratie op’.
  6. Ga naar de voorkant van jouw Magento website. Woorden die vertaald zijn, zijn onderstreept met een rode stippellijn.
  7. Ga met de cursor van de muis op zo’n woord staan en klik op het boekje dat verschijnt. Let op: deze functie werkt niet in Google Chrome.
  8. Verander de vertaling van het woord in het pop-upvenster dat verschijnt en klik op ‘submit’.
  9. Leeg tot slot de cache om ervoor te zorgen dat de vertaling zichtbaar is op op jouw website. Ga hiervoor naar ‘systemen’ en klik op ‘beheer cache’. Zet hier een vinkje bij ‘vertalingen’ en leeg Hierna is de aangepaste vertaling zichtbaar aan de voorkant van je website.
 3. Vertalingen verbeteren of pagina’s vertalen in samenwerking met een native speaker

  Dankzij Magento Inline kan iedereen in principe zelf zijn Magento webshop vertalen. Hoe makkelijk het gebruik van deze tool ook is, het levert helaas niet altijd een foutloze vertaling op. Verkeerd vertaalde teksten kunnen de reputatie van jouw webwinkel negatief beïnvloeden. Hierdoor worden er mogelijk minder aankopen gedaan. Gelukkig kun je de vertalingen van Magento Inline verbeteren. Ga hiervoor de samenwerking aan met een native speaker van Vertaalbureau Perfect. Doordat deze persoon de taal spreekt waarin jij jouw webshop wilt vertalen, levert dit een foutloze vertaling op. Bovendien houdt een native speaker rekening met lokalisering. Je kunt er ook voor kiezen om jouw webshop geheel te laten vertalen door een native speaker.

  Voordat je de samenwerking met een native speaker aangaat, wil je vast eerst weten hoe zo’n iemand te werk gaat. Vertaalbureau Perfect heeft een handig stappenplan voor een webshop vertalen. Hiermee nemen wij je mee in onze werkwijze, zodat je weet wat je van ons mag verwachten. Benieuwd wat het kost om jouw Magento webshop te laten vertalen door één van onze native speakers? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.