Engels wordt altijd gezien als grootste taal. Overal wordt het gesproken. Ook wij Nederlanders denken altijd dat het Engels belangrijker is dan het Duits, maar is dat wel zo? Er zijn een aantal factoren die het leren van het Duits toch wel redelijk aantrekkelijk maken.

Duits is de meest gesproken moedertaal in Europa
Om even een verschil met het Engels en het Frans te noemen, zo’n 100 miljoen mensen in Europa hebben het Duits als moedertaal. Engels en Frans is in Europa voor 55 miljoen mensen de moedertaal. Naast in Duitsland zelf spreken ze ook in Oostenrijk, delen van Zwitserland, Noord- Italië, Liechtenstein, Luxemburg en in België de Duitse taal.

Duits betrekkelijk eenvoudig
Voor Nederlanders is het basis-Duits vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. De taal lijkt namelijk erg veel op het Nederlands. Veel woorden uit het Nederlands kunnen met een kleine aanpassing zo vertaald worden naar het Duits. Echt goed Duits leren kost natuurlijk wel enige moeite, maar de basis is al vrij snel aan te leren.

Duitse economie
Duitsland is op dit moment een van de weinige landen waar het economisch wel goed gaat. Er is op dit moment erg veel vraag naar mensen die de Duitse taal beheersen. Ook voor de bedrijven zelf is dit zeer belangrijk. Frank Hauwert, managing director van exportfederatie Fenedex stelde dat Nederland jaarlijks maar liefst 7 miljard meer zou kunnen exporteren wanneer de beheersing van het Duits op niveau zou zijn.

Wetenschap
Voor deskundigen en studenten is het Duits ook erg belangrijk, aangezien Duits de tweede taal is wat betreft wetenschappelijke publicaties. Als je het Duits goed beheerst heb je toegang tot de wereld van wetenschappelijk onderzoek. Dit verklaart ook waarom 40% van de deskundigen in de VS zijn studenten aanraadt Duits te leren. In landen als Polen en Hongarije is dit aantal zelfs meer dan 70%.

© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.