Vertalingen leveren is een zeer diverse dienst. Elke vertaling vraagt namelijk om een andere aanpak. Zo moeten juridische documenten bijvoorbeeld vaak letterlijk vertaald worden, bij marketingteksten ligt dit anders... Deze teksten worden vaak vrij vertaald.

Marketingteksten komen in vele vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan teksten in brochures en folders of op posters, flyers en websites. Wat een marketingtekst van een andere vertaling onderscheidt is dat de boodschap helder overgebracht dient te worden. Belangrijk hierbij is dat de commerciële vertaling wordt uitgevoerd door een vertaler die de cultuur van het beoogde land feilloos aanvoelt. Wat in het ene land als grappig wordt beschouwd kan in een ander land juist heel anders overkomen.

Dit overkwam ook Coors, een Amerikaans bierbrouwer. Het bedrijf wou haar marktbereik vergroten door internationaal te gaan opereren. Er werd gekozen om de Mexicaanse biermarkt te gaan veroveren. Toen Coors haar bier in het Spaanstalige land wilde lanceren, bleek de bedrijfsslogan “Turn It Loose” in het Spaans echter een geheel andere betekenis te hebben. In Amerika wordt het geassocieerd met ontspannen en genieten, in het Spaans krijgt het een iets andere betekenis, namelijk “(krijg) dunne ontlasting”. Het drinken van een lekker koud Coors biertje kreeg in Mexico zo wel een heel dubieuze betekenis.

Een oplossing voor problemen als deze is het gebruiken van een native speaker. Een native speaker, oftewel een moedertaalspreker, is een vertaler die enkel vertaalt naar het land waarin hij of zij is opgegroeid. Deze moedertaalsprekers hebben als groot voordeel dat zij taal- en cultuurverschillen gemakkelijk kunnen onderscheppen.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 714 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2024 - Vertaalbureau Perfect B.V.