Madrid en Barcelona komen dichterbij op de ranglijst van de beste Europese steden om zaken te doen, die elk jaar opgesteld door het adviesbureau Cushman & Wakefield. Barcelona, vorig jaar nog vijfde, wisselde van plaats met Berlijn, dat van zes naar vijf ging. Echter, Madrid gaat Brussel voorbij en stijgt van de achtste plaats naar de zevende plaats.

Zoals kan worden opgemaakt uit het rapport over de Europese steden dat door het vastgoed adviesbureau Cushman & Wakefield is uitgevoerd, aanwezig in 61 steden in de wereld, behoren Madrid en Barcelona behoren tot de top 10 van Europese steden waar men voorkeur aan geeft om te gaan investeren.

De studie is gebaseerd op een enquête, gehouden onder 500 hooggeplaatste managers uit negen landen. Dit jaar is het nieuws dat Barcelona (op de zesde plaats), een plaats daalt, terwijl Madrid een positie omhoog gaat in vergelijking met het rapport uit 2010. Londen, gevolgd door Parijs en Frankfurt, staan aan de top van de lijst, dit jaar gevolgd door Amsterdam (4) en Berlijn (5). De top tien wordt gecompleteerd door Brussel, München en Zürich.

"Samen met Duitsland, is Spanje het enige land dat kan bogen op het hebben van meer dan een stad in de top tien. Dit is nog indrukwekkender gezien de crisis en de internationale diskrediet waarin het gebracht is", beweert Roger Cook, managing director in Spanje.

Ondanks de reputatie voor de kwaliteit van het leven, waar Barcelona op de eerste plaats staat, is de kwaliteit van de telecommunicatie één van de oorzaken dat Madrid en Barcelona niet nog hoger staan.

Madrid is beter in kennis van vreemde talen en de arbeidskosten, in vergelijking met de Catalaanse hoofdstad.

De beoordeling van Madrid is verbeterd aangaande zes factoren die voor het rapport van belang zijn. Madrid blijft gelijk in twee categorieën en daalt er in vier. Barcelona scoort minder punten dan vorig jaar in zes van deze categorieën, verbetert de beoordeling in twee en blijft hetzelfde in nog eens twee categorieën.

Madrid steeg in de rangschikking in een aantal van de meest gewaardeerde factoren: een gemakkelijke toegang tot de markten, gekwalificeerd personeel en een betere prijs / kwaliteit verhouding ten aanzien van kantoren. Cook laat niet na te vermelden dat, wat betreft die kwaliteit, er in Madrid verhuurders zijn die de prijs vaststellen op basis van de locatie, en niet laten zakken als gevolg van tekortkomingen, zelfs niet als een grote investering in de renovatie noodzakelijk is.

De huidige leegstand, 10,1%, is hoger dan wat Cook beschouwt als een markt in evenwicht (7% -8%), waardoor de potentiële klant de comfortabele mogelijkheid heeft om te kiezen.

Hij benadrukt, zeer bezorgd over het probleem, dat de klimaatverandering en duurzaamheid slechts op de op twee na laatste plaats gewaardeerd worden. Op de eerste plaats staan de kansen voor de stad om een ​​plaats te worden van waaruit geëxporteerd kan worden naar de opkomende markten. Wat dat aangaat, stijgt Moskou naar de eerste positie voor uitbreidingsprojecten in de komende vijf jaar.

Mocht u dus willen investeren in Madrid? Vertaalbureau Perfect kan voor u de nodige vertalingen verzorgen naar het Spaans, maar ook naar het Russisch, als u naar aanleiding van de laatste zin, in Moskou zou willen investeren.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.