Je hebt een vertaling nodig en bent op zoek naar een geschikt vertaalbureau die jouw opdracht naar behoren kan uitvoeren. Waarop dien je te letten bij het vergelijken van vertaalbureaus?

Prijs-kwaliteitverhouding

Een professionele vertaling mag ten eerste nooit onderschat worden. Neem je jezelf eens als voorbeeld... Stel, je bent op zoek naar een leverancier en stuit op een Japans bedrijf dat ook in Nederland actief is en over een Nederlandse website beschikt. Eenmaal de website aan het lezen zie je dat de website allerlei grammaticale fouten en spelfouten bevat. Komt dit professioneel en betrouwbaar op jou over?

Het is daarom belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van een vertaalbureau en niet enkel naar de prijs. Een partij die beschikt over een ISO-9001 en/of ISO-17100 certificering kan een extra bijdrage leveren aan de kwaliteit van een vertaling.

Native speakers

Laat de vertaling uitgevoerd worden door een native speaker (oftewel een moedertaalspreker). Een native speaker is geboren en getogen in het land waarvoor jouw vertaling bestemd is. Deze vertalers kennen de taal en cultuur en zijn dus vaak beter in staat de vertaling met de juiste intonatie en boodschap over te brengen dan iemand die de taal heeft aangeleerd.

Communicatie & service

Heldere communicatie is altijd een zeer belangrijk punt wanneer je een dienst afneemt. Afspraken bij de overeenkomst tussen jou en de vertaalpartij moeten duidelijk vermeld worden, zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent. Ook de service voor, tijdens en na de opdracht moet in orde zijn. Jouw vertaalbureau moet bereikbaar zijn en binnen afzienbare tijd je van een antwoord kunnen voorzien. Klantvriendelijkheid moet hierbij voorop staan.

Specialisatie

Vertalingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er juridische vertalingen welke vaak beëdigd moeten worden, technische handleidingen, medische bijsluiters, etc. etc. Laat je vertaling uitvoeren door iemand die er verstand van heeft en zich gespecialiseerd heeft in het jargon waarin vertaald dient te worden.

Tevredenheidsgarantie

Mocht de vertaalopdracht na oplevering niet geheel naar tevredenheid zijn uitgevoerd dan dient de vertaalpartij deze, naar onze mening, kosteloos te corrigeren. Zij beloven je immers een kwalitatief hoogstaande vertaling.

Betrouwbaarheid

Het laatste criterium waar een goede vertaaldienst aan moet voldoen is vertrouwen geven. Nu kan 'betrouwbaarheid' niet als concreet worden aangedragen aangezien het een gevoel betreft. Jij bent diegene die iets als betrouwbaar acht. Er zijn echter wel een aantal factoren die kunnen bijdragen aan de betrouwbaarheid van een vertaaldienst. Kijk naar de uitstraling van het bedrijf (website, logo, huisstijl) en de referenties en/of ervaringen (mits die op de website aanwezig zijn). Daarnaast kan ook een certificering vertrouwen kweken.

Dit zijn volgens ons de criteria die van belang zijn als je bezig gaat met vertaalbureaus vergelijken.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.