Vandaag gaan we de vertaalmachines die in grote getale verkrijgbaar zijn op het internet testen. Het doel van dit onderzoek is te oordelen of een vertaalbureau wel nodig is, of dat tegenwoordig iedereen met toegang tot internet een tekst kosteloos professioneel kan laten vertalen.

We nemen het volgende stukje Engelse tekst (bron: BBC.co.uk):

“So how does bike sharing work? In most cities, visitors can purchase short-term subscriptions at bike stations themselves. Just walk up to a station’s electronic kiosk, choose the duration for which you need access to the service, and swipe your credit card. You will receive an unlocking code which you can then use to release a bike from the docking station. Then you can start exploring the city via bicycle.”

Deze tekst halen we door de vertaalmachines van de grootste spelers op het internet, namelijk Google en Yahoo!. Het resultaat is als volgt:

Google – Google Translate

“Hoe werkt de fiets het delen van werk? In de meeste steden, kunnen bezoekers de aankoop op korte termijn-abonnementen op de fiets stations zelf. Alleen maar lopen de elektronische een station kiosk, kies dan de duur waarvoor u toegang nodig tot de dienst en gaat u met uw credit card. U ontvangt een ontsluiten van code die u vervolgens kunt gebruiken om een fiets los van het docking station. Dan kunt u beginnen met het onderzoeken van de stad via fiets.”

Yahoo - Babelfish

“Zo hoe fiets werkt het delen? In de meeste steden, kunnen de bezoekers abonnementen op korte termijn bij fietsposten zelf kopen. Ga enkel aan de elektronische kiosk van een post naar boven, kiezen de duur waarvoor u toegang tot de dienst nodig hebt, en jatten uw creditcard. U zult een het openen code ontvangen die u kunt dan gebruiken om een fiets van de dokkende post vrij te geven. Dan kunt u beginnen de stad via fiets te onderzoeken.”

Uit de twee bovenstaande vertalingen kunnen we enkel concluderen professionele vertaalbureaus en vertalers nog verre van overbodig zijn. Al worden de online vertaalmachines voortdurend verbeterd, de (online) weg naar vertalingen is nog erg lang.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.