In Duitsland wordt er elk jaar het ‘Unwort des Jahres’ gekozen. Een woord dat veel gebruikt wordt, maar eigenlijk erg misplaatst is. ‘ Döner-morde’ is het woord waar de keuze in 2011 op viel. Het heeft betrekking op een serie moorden op 8 Turkse mannen en 1 Griek. In november 2011 bleek dat de moorden gepleegd waren door 3 neonazi’s. Tot dat moment dacht men dat het om afrekeningen binnen Turkse kringen zelf ging.

Door van Dönermoorden te spreken werd de politieke dimensie van de misdaden jarenlang niet erkend of bewust genegeerd, aldus de jury. Bovendien werden de slachtoffers door het woord in hoge mate gediscrimineerd, omdat ze op grond van hun afkomst worden gereduceerd tot een snackbarmaaltijd, citeert nieuwssite Heute.de de motivatie van de jury.

Andere woorden die genomineerd waren zijn Stresstest, Rettungsschirm en Marktkonforme Demokration. Vooral Stresstest is een woord dat opvallend vaak werd gebruikt in 2011. Duitse banken, kerncentrales en het omstreden spoortraject Stuttgart 21 ondergingen deze test. Dit werd door de ‘Gesellschaft für deutsche Sprache’ gekozen tot het woord van het jaar 2011. Het jeugdwoord van 2011 was Swag, een Engelse term die een nonchalante, coole uitstraling inhoudt.

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 663 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.