Het komt wel eens voor dat mensen vragen waarom vertaalbureaus duurder zijn vergeleken met willekeurige freelance vertalers. Welke toegevoegde waarde heeft een goed vertaalbureau eigenlijk ten opzichte van een vertaler? Daar gaan we in dit bericht antwoord op geven...

Vertalingen kunnen niet altijd foutloos zijn. Vertalen is en blijft namelijk mensenwerk. Het is echter wel noodzaak voor bedrijven dat vertalingen van hoge kwaliteit zijn. Zo vormen vertalingen van marketing teksten zoals brochures en websites vaak een eerste indruk van uw bedrijf. Een slechte vertaling brengt snel negatieve en amateuristische associaties naar boven over uw organisatie. Bij een foutieve technische, medische of juridische vertaling zijn de gevolgen soms helemaal niet meer te overzien.

Belangrijk bij het waarborgen van de kwaliteit is het controleren van de vertaalde teksten. Bij een goed vertaalbureau wordt er gebruik gemaakt van revisoren. Dit betekent dat het vertaalde werk eerst langs een controlerende vertaler gaat voordat het wordt afgeleverd bij de klant.

Het reviseren van teksten behoort tot één van de vele eisen van de ISO-17100 certificering opgesteld door Kiwa Nederland. Dit certificaat mag als beste kwaliteitskeurmerk in de vertaalbranche worden beschouwd.

De ISO-17100 certificering verplicht onder andere:

Te werken met hoogopgeleide en ervaren vertalers en revisoren
Elke vertaling te reviseren
Een duidelijke overeenkomst opstellen met de afnemer
De vertaling volgens de overeenkomst op te leveren

Ons advies omtrent een vertaling luidt altijd om te kijken naar de prijs/kwaliteitverhouding en niet enkel naar het kostenplaatje. Een vertaling moet gezien worden als een investering. Een foutieve vertaling kan namelijk grote impact hebben op het succes van uw bedrijf op de buitenlandse markt.

Wilt u er zeker van zijn dat uw vertaling naar behoren wordt uitgevoerd, kies dan voor een vertaalbureau die beschikt over een ISO-17100 certificering.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.