Spanje verkeert momenteel in een zware economische crisis. Spanje heeft namelijk de hoogste werkeloosheid van de Europese Unie. Op dit moment heeft het land ongeveer 5 miljoen werklozen, naar verwachting zal dit aantal de komende tijd verder toenemen. Op dit moment is ongeveer 26% van de beroepsbevolking werkloos. Onder de Spaanse jongeren ligt dit percentage op 56%.

Verblijfsvergunning

Spanje heeft echter een nieuwe manier bedacht om geld binnen te halen: het verkopen van verblijfsvergunningen. De Spaanse overheid doet er alles aan om de crisis in het land te bestrijden. De regering heeft nu een plan opgesteld voor wanneer buitenlanders in Spanje een huis kopen boven de €160.000,- een permanente verblijfsvergunning erbij te doen. De woningmarkt moet gestimuleerd worden en dat hoopt de regering op deze manier te doen. Op dit moment staan er ongeveer 700.000 woningen te koop. Het idee van Spanje is niet uniek, want Portugal en Ierland hebben al een vergelijkbare maatregel lopen. Het verschil is wel dat het aankoopbedrag van een huis een stuk hoger ligt, wil men er een permanente verblijfsvergunning bij krijgen. We kunnen dus eigenlijk wel stellen dat een permanente verblijfsvergunning ‘te koop’ is.

Bezuinigingen

Spanje is hard aan het bezuinigen en blijven hier ook aan vasthouden. De Spaanse premier is ervan overtuigd dat de bezuinigingen een langere termijnvisie hebben. Zo zouden de bezuinigingen op langere termijn de meeste banen opleveren. De Spaanse bevolking is het hier niet mee eens en gaat regelmatig de straat op om tegen de bezuinigingen te demonstreren.

Kansen

Door de economische crisis is Spanje een aantrekkelijk land geworden voor buitenlandse bedrijven en investeerders. Dit komt voornamelijk door de lage lonen. De internationale handel met Spanje zal hierdoor wellicht toenemen. De Spaanse taal zal hierbij belangrijk worden. Wist u dat een verkeerde vertaling kan leiden tot grote misverstanden en komt onprofessioneel over.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.