Hier en daar worden er gedurende oktober nog allerlei bierfeesten georganiseerd. Deze bierfeesten vallen in het niet met het grootste oktoberfest jaarlijks gehouden in München. Dit immense feest zit er echter alweer twee weken op, de inventaris kan dus worden opgemaakt.

Oorsprong

Het begon allemaal in 1810... Toen werd het eerste oktoberfest gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Sasken-Hildburghausen en de toenmalige kroonprins Lodewijk van Beieren. Het feest werd gehouden op de Theresiewiese. Aan de rand van de Theresiewiese staat Frau Bavaria, een groot bronzen beeld van de godin van Beieren. Hier wordt het feest tegenwoordig nog steeds gehouden.

Tradities

Er wordt veel waarde gehecht aan traditie tijdens het oktoberfest, zo wordt het eerste vat bier aangeslagen door de Oberbürgermeister waarna het feest kan beginnen. Veel mensen dragen traditionele klederdracht (waaronder de bekende lederhose en de dirndl). Muziek komt enkel van live spelende blaaskapellen. Tevens is het wettelijk vastgelegd dat er enkel in München gebrouwen bier geschonken mag worden.

Feest

Het feest bestaat uit veertien grote tenten met daaromheen een kermis. Dit zijn kolossale tenten waarvan sommige plaats bieden aan zo'n 10.000 personen. Om de tenten heen bevinden zich de zogenaamde 'biergarten' (biertuin). Het bier wordt enkel geserveerd in een zogenaamde Maß, dit is een grote bierpul van een liter. In twee van de kolossale tenten wordt voornamelijk wijn geschonken. Naast bier wordt er uiteraard ook frisdrank of alcoholvrij bier geschonken.

Cijfers

Het 17 dagen durende "grootste volksfeest ter wereld" in München zit er weer op, en de cijfers liegen er niet om. Maar liefst 6,9 miljoen mensen hebben dit jaar het evenement bezocht die samen goed zijn geweest voor een totale bierconsumptie van 7,5 miljoen liter. Tevens zijn er meer dan 600.000 kippen gebakken en gingen er 84 stukken vee door. De commerciële waarde van het geheel wordt geschat op 700 miljoen euro. Helaas waren er naast alle vrolijkheid ook wat kleine relletjes, 58 vechtpartijen zijn tijdens de jaarlijkse festiviteiten gerapporteerd.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.