Het bestaan van een freelance vertaler is er één met veel vrijheid. Een nadeel kan echter zijn dat je het contact met collega’s mist. Zo zou je wellicht graag een keer op een plek werken waar je in contact staat collega-vertalers, zoals bij een vertaalbureau. Stel dat je gebruikmaakt van een desktop PC of je niet telkens je laptop overal heen wil slepen, dan biedt cloud-software een uitstekende oplossing. De achterliggende gedachte van het zogenoemde Het Nieuwe Werken is om overal, vanaf elke computer op elk moment optimaal te kunnen werken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. Om dit te realiseren is het noodzaak dat je gebruik gaat maken van zogeheten cloud-software. De “cloud” is simpelweg een ander woord voor internet. Cloud-software betekent dus software die toegankelijk is via internet. Nu hebben we enkele cloudoplossingen (software toegankelijk via internet) beschikbaar die je nodig hebt om over te gaan op Het Nieuwe Werken:

Online dataopslag

Om je werk altijd beschikbaar te hebben kun je gebruikmaken van een online dataopslag-service. Enkele voorbeelden van dergelijke software zijn Dropbox, Google Drive en Microsoft Skydrive. Al deze software zijn volledig gratis te gebruiken en beschikken allen over minimaal 2 GB opslag.

LastPass

Wat was het wachtwoord ook alweer?… Je kent het wel. Je hebt met tientallen verschillende websites een account geregistreerd maar je weet niet meer welke wachtwoorden erbij horen. Dat kan veel simpeler!

LastPass biedt een online omgeving waar je al je accounts met wachtwoorden kunt opslaan. Je maakt slechts één hoofdaccount met een uniek wachtwoord aan. Door in te loggen op dit masteraccount heb je toegang tot al je accounts.

Moneybird

Ben je (te) veel tijd kwijt met het opstellen en versturen van offertes, facturen en betalingsherinneringen. Moneybird ontneemt je deze zorg. Het platform verstuurt offertes en maakt automatisch facturen aan wanneer de offerte (online) wordt geaccepteerd. Ook worden er automatisch herinneringen verzonden wanneer een betaling nog niet voldaan is.

Daarnaast biedt Moneybird ook andere opties zoals het opstellen van periodieke overzichten en rapportages.

WeTransfer

Je kent ze wel… De Pdf-bestanden met veel opmaak-elementen waardoor het bestand vele MB’s groot wordt. E-mailaccounts hebben vaak een bijlage limiet van enkele MB’s. Om toch grote bestanden digitaal te kunnen verzenden kunt u gebruikmaken van WeTransfer. U uploadt het bestand via de WeTransfer-website en geeft aan naar wie het bestand verstuurd dient te worden. U krijgt vervolgens een bevestiging wanneer het verstuurde bestand gedownload is.

Remember the Milk

Met Remember the Milk kunt u taken opstellen en deze onder te brengen in verschillende categorieën. Op deze manier kunt u een overzichtelijke planning maken.

CAT-tool in de cloud

Een CAT tool is voor veel vertalers een must. Anderen zijn er weer minder enthousiast over en gebruiken liever een simpelere tekst editor als Microsoft Word. In het kader van ‘flexwerken’ zijn wij niet bekend met online CAT tools. Ze bestaan wel; zo zijn wij onder andere Transifex tegengekomen. Binnen Vertaalbureau Perfect zijn we zelf zeer enthousiast over MemoQ en maken hier ook veelvuldig gebruik van.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.