WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren webmaster!

De eerste insteek van WordPress was een creatief en simpel blogplatform. WordPress heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld tot een volwaardig CMS-systeem. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook als je een meertalige WordPress website wil opzetten. Veel ondernemers vinden het vaak nog spannend om de stap naar het buitenland te maken.

In dit artikel leggen we je graag uit hoe jij een meertalige WordPress website opzet en hoe ons professionele vertaalbureau jou kan helpen met het foutloos vertalen van jouw WordPress website.

Hoe werkt een meertalige WordPress website?

WordPress maakt gebruik van plugins. Voor ieder probleem is er wel een oplossing in de vorm van een plugin, zo ook voor het opzetten van een meertalige WordPress website. Voordat jij kunt gaan bepalen welke plugin voor jouw website geschikt is dien je je te verdiepen in de mogelijkheden.

Let op! Een plugin voor een meertalige WordPress website geeft je enkel de mogelijkheid om je website in verschillende talen te tonen. Met het vertalen van je content helpen wij je graag verder! Neem contact op voor de mogelijkheden.

De 3 populairste vertaal-plugins van WordPress:

Deze plugins zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van aantal downloads, positieve reviews en actieve updates.

  • Polylang (gratis)
  • TranslatePress (betaald)
  • WPML (ook voor een WooCommerce webshop)

Alle plugins zijn geschikt om jouw website om te zetten naar een meertalige WordPress website. Een betaalde plugin geeft je meer garantie op updates, echter is Polylang al een tijd op de markt en ook deze plugin wordt continu doorontwikkeld. Met meer dan 500.000 actieve installaties weet je vaak zeker dat de plugin zijn werk goed doet.

Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van een meertalige WordPress website

Heb jij een standaard WordPress website geïnstalleerd via Installatron en heb je jouw eigen thema gekozen of laten bouwen door een websitebouwer? Dan is de volgende stap het installeren van je plugin.

De 3 populairste vertaalplugins installeer en activeer je op dezelfde manier als iedere andere plugin. Eenmaal geactiveerd kun je direct aan de slag met het vertalen van jouw webteksten. Onze in-house native speakers helpen je graag verder met het vertalen van jouw online teksten.

Het kan voorkomen dat jij tientallen plugins hebt geïnstalleerd die niet automatisch vertaald worden. Ook bepaalde elementen van maatwerk dien je apart te vertalen. Hiervoor kun je gebruik maken van language-files (.po-bestanden / .pot-bestanden), deze language-files kunnen wij snel en eenvoudig vertalen met Poedit.

Een meertalige website met behulp van Vertaalbureau Perfect!

Onze professionele vertalers helpen jou graag verder met het uitwerken van je internationale website. Dankzij onze expertise weten wij exact hoe wij jouw website moeten vertalen. Een belangrijk onderdeel waar wij bijvoorbeeld op letten is het converterend schrijven in combinatie met de laatste SEO-technieken om de online vindbaarheid te verbeteren. Wil jij meer informatie over onze tarieven? Neem dan contact met ons op.

Meer leren over internationale websites en online je bezoekers benaderen? Bekijk dan ook eens:

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.