Onlangs werd ik herinnerd aan een rondvaart op de Donau van enkele jaren terug en het deed me denken aan wat ooit het langste Duitse woord is geweest:

Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft.

Het was de officiële benaming voor een dochteronderneming van de Donaudampfschiffahrtsgesellschaft in Wenen. Het woord kwam in het Guinnessbook of Records en telde 79 letters. Na de spellinghervorming van 1996 moest het woord echter als volgt geschreven worden: Überorganisation Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft, en het verloor dus haar status tot grote afgunst van de Oostenrijkers.

Het langste woord in het Nederlands (uitgeroepen door Actueel op Nederland 1) is: Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden en telt 60 letters.

Het langste Duitse woord

Sinds 1999 is officieel het langste Duitse woord: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz.
Het woord telt 66 letters.

Het verschil tussen het Nederlandse en het nieuwe Duitse woord is dat het Nederlandse woord grammaticaal en inhoudelijk correct is maar niet bestaat. Daarentegen bestaat het Duitse woord officieel. Als je op google zoekt naar "the longest German word" kom je talloze websites tegen met prachtige lange Duitse woorden, sommige officieel en sommige onofficieel. Kun jij een lang Duits woord bedenken, of nog beter, een lang Duits woord creëren? Zo nu en dan moeten onze Duitse vertalers ook zulke lange en lastige woorden vertalen; zij zijn hier echter op voorbereid en weten dit altijd tot een goed einde te brengen.

Duitse vertaling nodig? Kijk hier voor meer informatie.

Gerelateerde blogs

9 juli 2019
WordPress bezit meer dan 50% van het CMS-marktaandeel. Wist jij dat meer dan 30% van de 10 miljoen populairste websites gebruik maakt van het CMS-systeem van WordPress. Het is nog steeds het populairste CMS-systeem voor de ervaren- en onervaren...
28 mei 2019
Kwaliteit is één van de belangrijkste factoren tijdens het vertalen van jouw documenten. Goedkoop is duurkoop en kan je op de langere termijn meer kosten dan je vooraf voor ogen had. Eén van onze sterke punten is dat wij altijd voor de hoogst...