Het EK voetbal is alweer enkele dagen in volle gang. Nederland is weer massaal oranje gekleurd. Polen en Oekraïne gelden dit EK voetbal als strijdtoneel… Wat weten we eigenlijk van deze landen? In dit blogbericht lichten we het land Oekraïne uit.

Oekraïne is een land gelegen ten oosten van Polen en ten westen van Rusland. Het land telt om nabij de 46.000.000 inwoners en heeft als hoofdstad Kiev. Tot 1991 behoorde Oekraïne tot de Sovjet Unie.
Het is daarom ook niet verwonderlijk dat veel inwoners naast de officiële landstaal het Oekraïns ook Russisch spreken. Vooral het aantal Russisch-sprekenden is erg hoog in het oosten en noordoosten van het land. Onlangs is hier nog ophef om geweest wat uitmondde in een ware vechtpartij binnen het Oekraïense parlement.

In de jaren ’80 voltrok zich een ware ramp toen kernreactor 4 in de kerncentrale te Tsjernobyl plots ontplofte waarbij veel radioactieve stoffen vrijkwamen. Het gebied rondom de kerncentrale is tot op heden nog onbewoonbaar.

Dit was het land Oekraïne in het kort, volgende keer lichten we de andere organisator; Polen uit!

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.