Dit artikel is geschreven naar aanleiding van het bericht door Geert Nijkamp ‘Internet en export in 7 stappen’ op NUzakelijk.nl. In dit artikel wordt beschreven hoe bedrijven internet kunnen gebruiken om hun activiteiten succesvol in te zetten in het buitenland.

Binnen deze 7 stappen wordt bij stap 5 het volgende gezegd:
‘Vertaal de website in alle relevante talen. Het internet is informatiemedium nummer 1 en nagenoeg voor elke sector geldt dat een zoeker altijd het eerst in zijn eigen taal zal zoeken. Voor grote talen (Duits, Spaans, Engels en Chinees) wellicht eerder dan voor kleine talen, maar zelfs in kleine landen valt veel te winnen qua omzet.

Op dit moment wordt een website vaak vertaald voor de taalgebieden/landen waarin een exporteur actief is. De website heeft dan het karakter van een informatiemedium. Wanneer de website ook wordt vertaald in talen van landen waarin men actief wil worden, dan wordt de website een echt acquisitiemedium.’

Vaak laten exporteurs hun website standaard vertalen in het Engels, Spaans, Frans, Duits en minder frequent het Chinees. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat iedereen op de wereld wel één van deze talen beheerst.

Behalve het dat dit laatste zeker niet het geval is, kan er veel vertrouwen worden gekweekt door de voertaal aan te bieden die in dat land van toepassing is. U koopt waarschijnlijk ook liever uw producten bij een Nederlandstalige website dan eentje die enkel wordt aangeboden in het Engels, ondanks u deze taal wel beheerst.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.