De Spaanse taal is een van de meest gesproken talen ter wereld. Een kleine 330 miljoen mensen op de wereld spreekt Spaans als moedertaal, daarnaast spreken ook nog eens 170 miljoen mensen het ‘Castiliaans’ als tweede taal. In 21 landen is Spaans dan ook de officiële voertaal.

De geschiedenis

De taal is in de Middeleeuwen ontstaan uit de Latijnse taal. Dankzij ontdekkingsreiziger Columbus en de daaropvolgende conquistadores, oftewel veroveraars, in Zuid-Amerika heeft het Spaans zich kunnen ontwikkelen tot de wereldtaal die het nu is. En de groei stopt niet, zoals het er nu naar uit ziet is het nog maar een kwestie van tijd voordat het aantal Spaanstaligen het aantal Engelstaligen overstijgt.

Het alfabet

Het Spaans hanteert net als het Nederlands het Romaanse alfabet. Het enige verschil met ons alfabet is dat zij een extra letter hebben, namelijk de Ñ die na de normale letter N komt. Daarnaast worden letter combinaties als ‘ch’ en ‘ll’ ook als aparte letters beschouwd.

Spaans in Nederland

Hier in Nederland hebben studenten de mogelijkheid om al tijdens het middelbaar onderwijs het keuzevak Spaans te kiezen, toch zijn er geen cijfers bekend van het aantal Nederlanders die de Zuid-Europese taal beheersen. Gezien het feit dat het aantal Spaanstaligen maar blijft groeien is het geen overbodige luxe om wat kennis te hebben van deze wereldtaal.

Test hier jouw eigen kennis van het Spaans.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.