Waarschijnlijk bent je een ondernemer. Na een succesvolle introductie van jouw product bent je in Nederland de grenzen van de groei van jouw bedrijf tegengekomen. Gelukkig is Nederland lid van de Europese Unie, waarbij vrij handelsverkeer mogelijk is met de gehele Europese Unie. Je weet dat jouw goederen waarschijnlijk ook zullen aanslaan in Spanje. Met meer dan 45 miljoen inwoners is deze markt 3 keer zo groot als de Nederlandse markt. Maar waar moet je aan denken bij het exporteren van jouw goederen naar Spanje?

Een valkuil waar vaak onvoldoende rekening mee wordt gehouden zijn de culturele verschillen tussen de Nederlandse zakelijke markt en de Spaanse zakelijke markt. Er zijn natuurlijke culturele verschillen (denk aan bijvoorbeeld de siësta) te overwinnen en een taalbarrière te slechten, zeker omdat de Spaanse zakenmensen over het algemeen minder kennis hebben van de Engelse taal dan Nederlandse zakenmensen.

Om hierin optimaal de Spaanse markt te benaderen kan het handig zijn een Spaanse tussenpersoon te zoeken. Een Spaanse tussenpersoon is vertrouwd met de Spaanse markt en de gebruiken in het Spaanse zakenleven. Een goede tussenpersoon weet jouw product of dienst naar iets waardevols voor de Spaanse markt te vertalen. Echter is het lastig een goede tussenpersoon te vinden, omdat de beste tussenpersonen nu eenmaal niet als eerste in de zoekmachines terugkomen.

In Spanje is er een uitgebreide traditie op het gebied van importeurs, waarop veel Spaanse handelsorganisaties actief zijn. Dit zijn vooral grote handelsorganisaties die kleinere, regionale handelsorganisaties bedienen voor de lokale markt. Door het grote aantal provincies in Spanje en autonomie van bepaalde regio’s (zoals Catatoni­e) is het noodzakelijk goed op de hoogte te zijn van de regionale verschillen, ook omdat het dus op het niveau van de regelgeving kan verschillen.

Verder is het ook handig rekening te houden met de economische verschillen in Spanje. Het Noord-oosten van Spanje is bijvoorbeeld aanzienlijk welvarender dan de rest van Spanje, Madrid uitgezonderd.

Voor ondernemers die willen kijken naar vakbeurzen in Spanje, het handig te kijken bij de Asociación de Ferias Españolas, waarbij de grootste beurscomplexen in Spanje zijn aangesloten. Zij organiseren samen meer dan 90% van de vakbeurzen in Spanje. Vooral de beurzen in Madrid, Barcelona, Bilbao, Zaragoza en Valencia hebben in Spanje een goede naam. Ondernemers kunnen hier in contact komen met hun Spaanse vakgenoten om vruchtbare samenwerkingen te laten ontstaan.

Spaans Perfect hoopt dat dit mee kan werken aan een succesvolle introductie van jouw product op de Spaanse markt. Wij dragen daar natuurlijk graag een steentje aan bij door het vertalen van jouw website en ander promotiemateriaal naar de Spaanse taal.

De beursfederatie: Associación de Ferias Españolas: www.afe.es

Brancheorganisatie voor handelsagenten: Asociación de Agentes Comerciales: www.cgac.es

Wij leveren topkwaliteit vertalingen voor o.a.

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 656 beoordelingen
Blij verrast ben ik door de communicatie, snelheid en de geleverde kwaliteit van Vertaalbureau Perfect!
– Bart van Liempd - Randstad
Randstad logo quote
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje
98% van onze klanten beveelt ons aan
Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B Corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 15 jaar.

Bekijk onze certificeringen
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.