Google laat zich weer eens van haar beste kant zien, en dit keer op het gebied van taal. De internetgigant gaat namelijk een website lanceren waar mensen informatie kunnen delen en vinden over talen en/of dialecten die dreigen uit te sterven.

Wereldwijd worden er ongeveer 6900 talen en dialecten gesproken. De helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. Google noemt het documenteren van talen een belangrijke stap om culture diversiteit te behouden, de kennis van ouderen te eren en de jeugd te versterken.

Volgens Unesco (werelderfgoedorganisatie) wordt ook het Fries bedreigd met uitsterven. De verhouding tussen het Nederlands en Fries wordt steeds groter. Dit betekent dus dat er steeds minder mensen Fries spreken.

Volgens Anne Popkema, docent Fries aan de Rijksuniversiteit Groningen komt dat omdat ouders hun kinderen niet meer tweetalig opvoeden. Ze denken dat het kind dat niet aankan om op vroege leeftijd twee talen te leren. Momenteel wordt op provinciaal niveau geprobeerd de Friese taal te promoten onder zowel ouders als kinderen.

Wanneer de website wordt gelanceerd en onder welke naam, is nog niet bekend.

(bron: Telegraaf.nl)

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.