Heeft u er al eens aan gedacht om met uw onderneming de grens over te steken? Duitsland is het land met de meeste inwoners van alle landen in Europa en daarmee een zeer interessante markt. Een fijne bijkomstigheid is dat de Nederlandse overheid de export wil stimuleren en ondernemers subsidieert die weinig ervaring hebben met exporteren. Wat houdt deze zogenaamde Prepare2start subsidieregeling eigenlijk in?

Prepare2start

De subsidieregeling is een initiatief van NL EVD, voorheen de Nederlandse Economische Voorlichtingsdienst, met als doel het ondersteunen van ondernemers die geen of weinig ervaring hebben met export. De NL EVD helpt u niet alleen bij het opstellen en implementeren van de exportplannen, u kunt ook een vergoeding krijgen voor de kosten van bepaalde activiteiten.

Om in aanmerking te komen voor de Prepare2start subsidie moet u als onderneming wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet uw onderneming logischerwijs in Nederland zijn gevestigd, mag u niet meer dan 100 fulltime medewerkers in dienst hebben en mag uw omzet over het afgelopen jaar niet meer dan een kwart uit exportinkomsten bestaan. Uiteraard is er nog een aantal criteria; op de site van de Kamer van Koophandel vindt u een test om te kijken of u in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie.

Bijdrage in de kosten

Indien u in aanmerking komt voor een subsidie kunt u van de overheid een bijdrage in de kosten voor bepaalde activiteiten ontvangen. Een aantal van die activiteiten is bijvoorbeeld: marktverkenning, zakenpartners selecteren, juridisch advies inwinnen en opleidingen en beurzen organiseren. U kunt zelf kiezen door wie u deze activiteiten wilt laten uitvoeren. De hoogte van de bijdrage bedraagt 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van € 11.500,- .

Aanvragen?

Het is helaas niet zo dat iedere ondernemer een subsidie kan aanvragen. Het NL EVD heeft elk jaar een bepaald bedrag dat zij onder de uitvoerders van de regeling verdelen. Als er veel aanvragen zijn dan kan het zo zijn dat men het maximum van dit bedrag al heeft bereikt. Het is dus erg belangrijk dat u, wanneer u geïnteresseerd bent, tijdig contact opneemt met een ‘consulent internationale handel’ van de KvK bij u in de regio. Deze consulent helpt u dan ook geheel kosteloos met het aanvragen van een Prepare2start regeling en het gehele verdere traject.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.