Ondanks de aanhoudende groei van het Engels als wereldtaal, is het Engels niet overal even welkom. In Saoedi-Arabië is de Engelse taal namelijk verbannen uit hotels en westerse kalenders.

Hotelpersoneel zal in Saoedi-Arabië dus niet langer Engels mogen praten. Laat je Engelse teksten dus snel vertalen door een Arabisch vertaalbureau. Dit is natuurlijk erg vervelend voor buitenlandse toeristen. Veelal is het Engels toch de enige taal waarmee mensen uit verschillende landen en verschillende talen waarmee men toch met elkaar kan communiceren.

Ook zijn kalenders in Engelse taal verboden. Er dient vanaf heden een speciale kalender naar Arabische maatstaven gebruikt te worden om afspraken vast te leggen, de zogeheten Hijri-kalender.

Verder geldt het Arabisch als enige ambtelijke taal in instellingen van de staat. Er mag dus geen Engels meer worden gesproken door ambtenaren onderling. Zo wil Saoedi-Arabië haar eigen taal graag bewaren. Hieruit blijkt de grote groei van het Engels maar weer eens. In dit geval is het echter zo erg dat er dus zelfs een verbod op het Engels wordt gezet. Het is maar de vraag of de groei van de Engelse taal op deze manier tegengegaan kan worden.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.