Het is algemeen bekend dat de Nederlandse handel grotendeels op export is gebaseerd. Hierin speelt Duitsland de belangrijkste rol; 25% van de Nederlandse export verloopt namelijk via Duitsland. De typisch Hollandse producten zoals tulpen, kaas en tomaten zijn de belangrijkste exportgoederen. Zo wordt 40% van de totale Nederlandse kaasproductie hedendaags geleverd aan Duitsland.

Typisch Nederlandse exportproducten

Het bekende typisch Nederlandse meisje ‘Frau Antje’, gekleed in traditionele Hollandse kleding, is al jarenlang het gezicht van de Duitse kaasmarkt.

Ook bloemen, voornamelijk tulpen, zijn belangrijke Nederlandse producten in Duitsland. De Nederlandse export van bloemen naar Duitsland betrof in 2004 een waarde van bijna 1,5 miljard euro. Daarmee is Duitsland de belangrijkste bestemming van Nederlandse bloemen.

Nederland exporteert naar Duitsland verder vooral vlees, groenten en fruit, zuivelproducten en eieren, minerale brandstoffen, chemische producten, kantoor- en elektrische apparaten.

Import vanuit Duitsland

De Nederlandse import vanuit Duitsland betrof in 2010 meer dan 60 miljard euro. Duitsland kan gezien worden als de belangrijkste handelspartner voor Nederland. Nederland importeert vanuit Duitsland voornamelijk auto’s en elektrische huishoudapparatuur.

Mocht je met jouw bedrijf ook over de landgrenzen heen aan het kijken zijn, dan kan Vertaalbureau Perfect je helpen bij jouw vertalingen Duits naar het Nederlands en vice versa (en uiteraard vele andere taalcombinaties).

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 615 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Daarnaast geldt voor elke professionele vertaling een kwaliteitsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim negen jaar.

Meer over onze kwaliteit en garantie
Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2021 - Vertaalbureau Perfect B.V.