In november 2007 heeft het Canadese merk Amazon haar digitale e-reader gelanceerd, de “Amazon Kindle”. Deze e-reader kenmerkt zich door alleen energie te verbruiken wanneer het de tekst op het scherm brengt en niet gedurende het lezen. In 2012 zijn er via Amazon meer dan 800.000 titels verkrijgbaar onder de 10 dollar.

De aanbieders

Amazon is niet het enige merk dat een e-reader op de markt heeft. De concurrent Kobo, tevens afkomstig uit Canada, is zeer actief op de markt van e-readers. In 2012 hadden ze een omzetstijging van 143% gerealiseerd. Het bedrijf is in 3 jaar tijd van 0% gestegen naar ongeveer 20% marktaandeel. De Duitse boekenwinkels ondervinden hevige concurrentie van de e-readers en komen nu zelf met een e-reader op de Duitse markt. De Duitse boekenwinkels Thalia, Weltbild en Hugendubel gaan samenwerken met uitgever Bertelsmann en telecombedrijf Deutsche Telekom. Binnenkort wordt de Duitse Tolino Shine gelanceerd. Het apparaat is te vergelijken met een ouderwetse zwart/wit lezer. Deze e-reader is in 1.500 winkels te verkrijgen en wordt ook online aangeboden worden.

E-readers in Duitsland

Boekhandel Barnes & Noble, afkomstig uit de Verenigde Staten, lanceerde ook een eigen e-reader. Deze e-reader was alleen niet opgewassen tegen de hevige concurrentie van de iPad en hun omzet daalde in het derde kwartaal van 2012 met ongeveer 30%. Het introduceren van een e-reader garandeert dus geen succes. Brancheorganisatie BITKOM heeft geconstateerd dat er in 2012 in Duitsland ongeveer 800.000 e-readers verkocht zijn. De verwachting voor 2013 is dat dit aantal zal gaan stijgen naar ongeveer 1,4 miljoen. De Duitse markt zit nog vol kansen, maar het is van groot belang dat de communicatie goed verloopt. Om het risico op misverstanden en onduidelijkheden zo klein mogelijk te maken, is het verstandig uw teksten te laten vertalen door een professioneel vertaalbureau.

Wij vertalen voor

Wij helpen je graag met jouw vertalingen Vertaalbureau Perfect België
Kom vrijblijvend in contact met ons

Wij helpen je graag met jouw vertalingen

Wij helpen dagelijks zowel kleine als grote bedrijven en organisaties hun internationale potentie te benutten. Wij denken met je mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Opdrachtgevers beoordelen ons gemiddeld met een 9.3 op basis van 636 beoordelingen
Alles verliep heel vlot, we werden goed geïnformeerd, en de kwaliteit van de vertaling was zeer goed. Zeer snelle en duidelijke communicatie. Staan open voor suggesties.
– Marlies De Coninck - Universiteit Gent
Referntie vertaalbureau universiteit gent
98% van onze klanten beveelt ons aan Vertaalbureau Perfect België
Onze klanten zijn ons visitekaartje

98% van onze klanten beveelt ons aan

Lees wat klanten zeggen
Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie Vertaalbureau Perfect België
Vertrouw op Vertaalbureau Perfect

Gecertificeerd vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wij behoren tot de selecte groep vertaalbureaus die zowel ISO-9001 als ISO-17100 gecertificeerd zijn. Uniek is onze kwaliteitsgarantie die op elke vertaling van toepassing is. Daarnaast zijn wij B corp gecertificeerd. Een B Corp realiseert ook sociale en duurzame impact. Zo willen wij globalisering positief laten bijdragen. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. Dit doen we al ruim 14 jaar.

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt Vertaalbureau Perfect België
Vertaalbureau voor ieder vakgebied

Het vertaalbureau dat de vaktaal van jouw doelgroep spreekt

Jaarlijks vertalen wij voor ruim 2.000 uiteenlopende organisaties en worden onze teksten in alle windstreken gelezen. Ons team van in-house vertalers en taalspecialisten vindt de terminologie en toon waar jij mee verder kunt.

Bekijk al onze taalspecialismen
Meet the team

Wie zijn wij?

We ontmoeten je graag persoonlijk, maar ontdek vast wie we zijn.
Ontmoet ons team
Ontmoet ons team
© Copyright 2022 - Vertaalbureau Perfect B.V.